subota, 22 januar 2022 07:39

Rast broja kovid pozitivnih od 8. do 20. januara u opštini Apatin

Na teritoriji opštine Apatin zaključno sa danom 20. januarom ove godine ima 185 ljudi pozitivnih na koronavirus. Branka Bajić, zamenica direktora Doma zdravlja, navodi da je porast broja pozitivnih uočljiv od 8. januara, a da je poslednjih nekoliko dana posebno velik pritisak na zdravstvene ustanove.

-Na dnevnom nivou obrađujemo 50 pacijenata koji se javljaju sa simptomima kovida, od kojih njih 30 do 40 dobije pozitivan rezultat. Većina obolelih ima lakšu kliničku sliku, a desetak odsto njih sa težom dijagnozom se upućuje dalje na hospitalizaciju. Izolacija traje sedam dana – istakla je Bajić.

Dodala je da se u apatinskoj opštini imunizacija odvija redovno, a da su trenutno dostupne vakcine „Pfizer“ i „Sinofarm“. Kovid ambulanta radi svakog dana od 8 do 15 časova, a kako građani ne bi čekali svoj red na hladnoći, obezbeđen je i šator opremljen grejanjem.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.