nedelja, 26 decembar 2021 07:54

STIPENDIJE ZA 146 STUDENATA SA TERITORIJE OPŠTINE APATIN

Nakon što su početkom školske godine potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca, te sa onima kojima će naša opština finansirati boravak u Domu učenika, sinoć je 146 studenata naše opštine potpisalo ugovore kojima se opština Apatin obavezuje da će ih stipendirati mesečno u iznosu od 9.000,00 dinara, za šta je u budžetu opredeljeno 11.700.000,00 dinara.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać pozdravila je studente i poželela sretno Badnje veče i Božić svima koji ove praznike proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

U svom obraćanju, predsednica je govorila o svim merama koje su sprovedene u oblasti obrazovanja i omladinske politike u prethodnom periodu, te najavila povećanje stipendija od juna na 12.000,00 dinara, kao i novinu da će lokalna samouprava za pet studenata koji su bili njeni stipendisti obezbediti bespovratna sredstva u visini od 10.000,00 eura ukoliko nakon školovanja pokrenu sopstveni biznis na teritoriji opštine Apatin.

Pored osnovnih i master studija, naša opština može da se pohvali i da stipendira 5 studenata na doktorskim studijama. Njima je sinoć, pored ugovora o stipendiranju, predsednica opštine Apatin Dubravka Korać sa svojim zamenikom Radovanom Đukićem, uručili vaučere u visini od 25.000,00 dinara koje će naši doktoranti moći da iskoriste za putovanje.

Na kraju svog obraćanja, predsednica je pozvala studente da svoje ideje i pozitivna zapažanja iz gradova u kojima studiraju prenesu u naš grad, poručivši da predloge i sugestije uvek mogu reći njoj ili nekom od njenih saradnika.

izvor:soapatin.org

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.