utorak, 14 decembar 2021 07:39

ODLIČAN NASTUP ATLETIČARA NA 1. BOKELJSKOM POLUMARATONU I 9. RECIKLAŽNOM MARATONU

 

Stavljen pečat na jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba punu sjajnih ostvarenja i momenata

Članovi Atletskog kluba Apatin proteklog vikenda (nedelja 12.12.2021. godine) imali su nastupe na 1. Bokeškom polumaratonu 21,097 kilometara (start Tivat-cilj Kotor) i na 9. Reciklažnom maratonu koji je održan u Novom Sadu i na taj način stavili tačku na sjajnu takmičarsku 2021. godinu.

Đuro Borbelj je u sjajnoj konkurenciji takmičara iz Kenije na 1. Bokeškom polumaratonu, osvojio četvrto mesto u sveukupnom plasmanu uz oboren lični rekord 1 sat 8 minuta i 8 sekundi samo sedam sekundi posle vicešampiona, lični rekord na trci ostvarili su Živa Vijoglavin (1:38:36) i Milica Marković (1:47:49), polumaratonsku trku su uspešno savladali i Rajmond Halai i Marijana Mijatović.

U Novom Sadu je po izuzeetno teškim vremenski m uslovima održan Reciklažni maraton, gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin koji su uspešno savladali polumaratonsku deonicu od 21 kilometara i 97 metara, najuspešniji su bili Miroslav Pešić i Aleksandar Stajić koji su ostvarili plasman na 6. i 7 mesto, Milan Marinković ostvario je plasman na 11. mesto, Nemanja Đurić osvojio je 17. mesto, polumaratonsku trku uspešno je savladao i Kop Gurung. U trci na 14 kilometara treće mesto u sveukupnom plasmanu osvojila je Alisa Bajić.

 Ovim takmičarskim vikendom završena je takmičarska 2021. godina u kojoj Atletski klub Apatin proslavlja 20 godina postojanja, kada je održan jedan od najbolje organizovanih polumaratonu u regionu jubilarni 25. Apatinski Dunavski polumaraton, kada je u Apatinu po prvi put održano sjajno valifikaciono takmičenje za decu Brzinom do zvezda i gde je slavila Apatinka Milica Zanze sveukupna pobednica celog državnog takmičenja i gde je Apatin u najboljem svetlu prikazan u sportskim medijima, nastavljena je realizacija besplatne škole atletike koju danas pohađa blizu 30 dece iz Apatina, članovi AK Apatin su pored ograničenih finansijskih resursa nastupili na više stotina trka u Srbiji i inostranstvu. U 2021. godini su osvojene tri seniorske državne medalje (Đuro Borbelj) i godina u kojoj su seniori kluba u sastavu Đuro Borbelj, Denis Firulović, Miroslav Pešić i Aleksandar Stajić, po prvi put u istoriji kluba postali državni ekipni prvaci i na taj način izborili učešće na Kupu Šampiona koje se 6. februara 2022. godine održava u Portugaliji, gde će klub u konkurenciji 17 šampionskih klubova iz Evrope, zvanično predstavljati R. Srbiju, AP Vojvodinu i Apatin.

Atletski klub Apatin na kraju 2021. godine, zahvaljuje se svim svojim članovima, trenerima, svim partnerima koji su podržavali aktivnosti AK Apatin, predstavnicima medija na izuzetnoj komunikaciji, sa sportskom željom da u 2022. godini svi budemo još bolji, zdraviji i jači.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.