sreda, 08 decembar 2021 07:09

Javno čitanje poezije za decu nižeg uzrasta

U petak, 10. decembra, sa početkom u 17 časova, u Maloj sali Kulturnog centra u Apatinu, biće održano javno čitanje za decu nižeg uzrasta. U pitanju je knjiga “Lepota”, autorke Vojke Tanasić, a ulaz je slobodan.
Vojka Tanasić rođena je 3. januara 1971. godine u Bijelom Polju, Crna Gora. Bavi se pisanjem proze, poezije za decu i odrasle, i haiku poezije. Njene pesme su objavljivane u mnogim zbornicima, a prva samostalna zbirka pesama pod nazivom „Put u bolju sadašnjost“ objavljena je 2016. godine.
Kroz svakodnevno čitanje bar pet minuta, deca u toku godine čuju skoro 300 000 novih reči. Kod čitanja poezije postoji dodatna specifičnost koja je od izuzetnog značaja, a to je da pored usvajanja novih reči deca se upoznaju sa drugačijim rečima istog značenja, odnosno sa sinonimima i tako razvijaju vokabular na specifičan način.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.