četvrtak, 02 decembar 2021 08:29

AMBASADOR AUSTRIJE POSETIO OPŠTINU APATIN

Opštinu Apatin danas su posetili ambasador Austrije Nikolaus Luteroti, zajedno sa atašeom za kulturu gospodinom Adrienom Fajksom. U velikoj sali SO Apatin dočekali su ih predsednica opštine Apatin Dubravka Korać sa svojim zamenikom Radovanom Đukićem, a radnom sastanku su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović kao i direktorica Opštinskog kulturnog centra Danijela Obradović.


U prvom delu posete, delegaciju iz austrijske ambasade je direktor Turističke organizacije Apatin kroz prezentaciju upoznao sa bogatstvom prirodnog rezervata "Gornje Podunavlje", kao i sa projektom "Evropski Amazon", koji spaja Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju preko reka Mura, Drava i Dunav.


Drugi deo posete obeležili su obilasci etno kuće "Margita" i muzeja podunavskih Nemaca gde su naši gosti upoznati sa istorijskim i kulturnim baštinama sa ovih prostora koje neguju Apatinci.

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.