ponedeljak, 01 novembar 2021 07:32

Mladi i deca iz Sonte organizovali kreativne radionice humanitarnog karaktera

U proteklih mesec dana u Sonti je bio prisutan kako kreativni, tako i humanitarni duh, koji je bio realizovan zahvaljujući projektu „Budimo jednaki u školskim klupama“ u okviru konkursa „Šta Nam Teško“.

Koordinatorka projekta, Jelena Pejović, zajedno sa članovima svog tima, Klaudiom Lukić, Jovankom Zorica, Anđelom Šimunov i Vukanom Macura, održale su kreativne radionice gde su mladi volonteri Sonte pravili poklone koji su bili dodeljeni deci koja pohađaju osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti, a koja spadaju u socijalno ugroženu grupu stanovništva.

Centar za socijalni rad u Apatinu je uputio članove tima ka porodicama kojima je ovakav vid pomoći bio potreban. Takođe, članovi tima su sve vreme imali podršku Centra za kulturu i obrazovanje Sonta, koji je ustupio prostor za realizaciju radionica. Pokloni su, pored predmeta koje su volonteri napravili (čestitke, dekupaž i slično), sadržali i osnovne stvari koje su neophodne za neometan rad na času (sveske, bojice, flomastere, školski pribor itd).

Cilj projekta je bio da se putem radionica okupe mladi, da provedu kvalitetno slobodno vreme, da se podstakne njihova kreativnost, da im se da primer na koji način mogu pomoći svojoj lokalnoj zajednici, u ovom slučaju njihovim drugarima iz škole, kao i da ih podstakne da i u buduće učestvuju u sličnim projektima ili da sami budu inicijatori.

CEKOS je tokom oktobra organizovao i dečiju pijacu, gde su volonteri izlagali svoje kreacije, a potom je u Domu kulture održana radionica glume u koju su bili uključeni i njihovi drugari, kojima su na kraju uručili poklone. Nakon radionice organizovano je druženje u prostorijama novootvorenog Omladinskog kluba Sonta gde su svi zajedno gledali crtani film i igrali društvene igre.

Članovi tima ovog projekta smatraju da su uspeli u misiji koju su zamislili i ovim putem žele da ohrabre sve ljude da i oni učine neko dobro delo za svoju zajednicu.

Konkurs „Šta Nam Teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije, u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.