sreda, 27 oktobar 2021 07:59

POVEĆAVA SE BROJ ZARAŽENIH I U APATINU

Prethodnih nedelja prateći broj zaraženih virusom Kovid 19 na dnevnom nivo, svedoci smo velikog broja obolelih u celoj Republici Srbiji. Na žalost, sve gora situacija što se tiče pozitivnih na virus je i u našoj opštini.

U Kovid ambulantu se prethodnih dana na dnevnom nivou javljalo oko 30 ljudi od kojih u proseku 15 bude pozitivno, te se broj zaraženih u ovom trenutku popeo na 224. Među zaraženima ima i dece sa lakšom kliničkom slikom, dok kod odraslih ima i hospitalizovanih.

Ni malo laka situacija je trenutno u apatinskom Domu zdravlja jer imamo dosta zaraženih među radnicima, pre svega mislim da doktore i medinske sestre. Najteže je na dečijem odelenju gde nam nedostaju tri doktorke, a veliki pritisak je i na Kovid amblantu i hitnu pomoć. Ipak uspevamo da se ispomažemo sa lekarima sa sela, te pokrivamo sve smene i trudimo se da obezbedimo redovan rad, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić uz apel građanima da budu strpljivi prilikom posete Domu zdravlja.

Vakcinacija, koja se trenutno preporučuje kao jedino rešenje za nastalu situaciju se odvija redovno kako protiv Kovida, tako i protiv sezonskog gripa.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.