petak, 01 oktobar 2021 07:06

Monodrama „Zoran Radmilović“ u petak na sceni apatinskog pozorišta

U petak, 1. oktobra, u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin, sa početkom u 19 sati, biće odigrana monodrama „Zoran Radmilović“.

U pitanju je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje, jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) kao Zoran Radmilović izgrađena je ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su zbog par genija proglasili za mediokritete.

Režiju potpisuje Andrea-Ada Lazić, a u predstavi igra Ivan Tomašević.

Ova monodrama realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, Grada Beograda i Grada Šapca, a Scena „Maska“ ju je postavila na svoj repertoar.

Do sada je, osim u mnogim mestima u Srbiji, odigrana i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Rusiji, Makedoniji, a osvojila je i brojne nagrade.

Monodramu „Zoran Radmilović“ Kulturni centar poklanja svojoj vernoj pozorišnoj publici u okviru 6. Festivala kratke forme „Potpis“.

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • KOLAČ JAJE NA OKO

    Deserti 18. 10. 2021.

    KOLAČ JAJE NA OKO Uskršnja nedelja nam počinje ovim receptom! Pripremila sam vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam neće trebati mnogo vremena, ali biće i[…]

    Read more...