petak, 01 oktobar 2021 07:06

Monodrama „Zoran Radmilović“ u petak na sceni apatinskog pozorišta

U petak, 1. oktobra, u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin, sa početkom u 19 sati, biće odigrana monodrama „Zoran Radmilović“.

U pitanju je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje, jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) kao Zoran Radmilović izgrađena je ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su zbog par genija proglasili za mediokritete.

Režiju potpisuje Andrea-Ada Lazić, a u predstavi igra Ivan Tomašević.

Ova monodrama realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, Grada Beograda i Grada Šapca, a Scena „Maska“ ju je postavila na svoj repertoar.

Do sada je, osim u mnogim mestima u Srbiji, odigrana i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Rusiji, Makedoniji, a osvojila je i brojne nagrade.

Monodramu „Zoran Radmilović“ Kulturni centar poklanja svojoj vernoj pozorišnoj publici u okviru 6. Festivala kratke forme „Potpis“.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.