KURSEVI U USTANOVI ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ODRASLIH KURSEVI U USTANOVI ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ODRASLIH
utorak, 14 septembar 2021 08:40

KURSEVI U USTANOVI ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ODRASLIH

ZA KRATKO VREME DO NOVOG ZANIMANJA

Apatinska Ustanova za stručno osposobljavanje odraslih nudi brojne kurseve na kojima se, za kratko vreme, može obučiti za neka zanimanja, sa kojima se lakše može doći do posla. Kvalifikacije i prekvalifikacije odraslih ova ustanova obavlja tokom cele godine. Najaktuelniji su kursevi za pekara, poslastičara, mesara, kuvara, konobara, trgovca, zidara, molera, keramičara, limara, bravara, varioca, stolara, automehaničara, autoelektričara, elektromontera, ložača parnih kotlova, vodoinstalatera, rukovaoca građevinskim mašinama, krojače, frizere, negovateljice i gerontodomaćice.

-Radi se po principu vanrednog i neformalnog školovanja. Za ove kurseve nije neophodno formirati grupe polaznika. Kandidatima smo omogućili pojedinačnu kvalifikaciju i prekvalifikaciju iz ovih obrazovnih oblasti, objašnjava direktorica Ivana Pavković.

Kursevi stranih jezika (nemački, englaski, ruski) se pohađaju u grupama od najmanje 8 do 10 polaznika, a po završetku predavanja i nakon položenog završnog ispita, polaznici stiču dvojezični sertifikat.

Ustanova omogućava i osnovnu i posebnu obuku iz oblasti zaštite od požara.

-Osnovnu obuku vršimo pojedinačno i u grupama, u zavisnosti od broja kandidata, a posebnu samo u grupama, jer kandidati moraju da prođu pripremnu nastavu za polaganje stručnog ispita iz ove oblasti. Grupa koja je prošla pripremnu nastavu u junu i julu imaće ispit 17. septembra, kaže direktorica Ustanove i dodaje da je u toku formiranje nove grupe polaznika pripremne nastave posebne obuke iz oblasti zaštite od požara.

izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.