Inspekcija zaustavila radove na sanaciji pristana u Apatinu Inspekcija zaustavila radove na sanaciji pristana u Apatinu
sreda, 17 jun 2020 07:10

Inspekcija zaustavila radove na sanaciji pristana u Apatinu

OPŠTINA NIJE PRIBAVILA POTREBNE SAGLASNOSTI

Dugo najavljivana sanacija pristana, stala je samo par dana nakon što je počela i to zato što opština, kao investitor radova, nije pribavila potrebne saglasnosti za ovaj posao.

A vremena, nije da nije bilo...

-Dosadašnji radovi na sanaciji pristaništa zaustavljeni su nalogom inspekcije (po prijavi šefa Lučke kapetanije Apatin, Uroša Stojkovića), jer je potrebno pribaviti uslove Direkcije za vodne puteve i saglasnost pogranične policije za predmetne radove. Opština Apatin je, kao investitor radova na sanaciji međunarodnog putničkog pristaništa na levoj obali Dunava na km 1401+450 u Apatinu, uputila zahtev Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Direkciji za vodne puteve radi utvrđivanja uslova sa aspekta bezbednosti vodnog saobraćaja na međunarodnim i međudržavnim vodnim putevima, ali do danas nisu ishodovani uslovi, navodi se u odgovoru opštinske Kancelarije za LER (lokalni ekonomski razvoj), koji je potpisala koordinator Snežana Radmanović Pejić.

U odgovoru se još navodi da je rok za završetak radova 90 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

-Rok za završetak radova produžen je zbog obustave radova u prvoj polovini februara, od strane pokrajinskog vodoprivrednog inspektora, iz razloga nedostajanja gore navedenih uslova i saglasnosti, au toku čijeg ishodovanja je došlo do uvođenja privremenih mera vanrednog stanja na teritoriji cele RS zbog pandemije izazvane virusom kovid 19.Na osnovu zahteva izvođača radova za produženje ugovorenog roka i mišljenja Nadzornog organa, vezano za produženje ugovorenog roka, sačinjen je Aneks br.2 Ugovora o izvođenju radova na sanaciji međunarodnog rečnog putničkog pristaništa od 28. maja ove godine, a rok za završetak radova je 90 dana od dana prestanka vanrednog stanja, navodi se u odgovoru Kancelarije za LER.

U Kancelariji za LER smatraju da je rok predviđen za završetak radova adekvatan rok, koji je dovoljan da se omogući pribavljanje neophodnih saglasnosti i završetak započetih radova.

-Ugovoreni krajnji rok za završetak Projekta je 31.12.2020 godine, još su naglasili u Kancelariji za LER.

Ugovorena vrednost radova sa izvođačem iznosi 42 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 50,4 miliona dinara sa PDV-om.Za finansiranje radova opredeljena su sredstva od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od 25 miliona dinara, a opštine Apatin 25,4 miliona dinara.Investitor sanacije pristana je opština Apatin, izvođač „MIP GRADING“ DOO iz Obrenovca – nosilac posla grupe ponuđača i „Sidro“ DOO Ostružnica, član grupe ponuđača. Ugovor o izvođenju radova je zaključen 23. jula prošle godine.

Izvor: apatinskevesti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.