petak, 03 septembar 2021 06:55

ПРИГРЕВЧАНКА ДУШИЦА МРЂЕНОВИЋ ОТВАРА НОВОСАДСКИ ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ

Прилику да отвори пет јубиларни Новосадски фестивал књиге (НОФЕК) добила је пригревачка песникиња Душица Мрђеновић. Она ће уз своју колегиницу, црногорску књижевницу Катарину Сарић, која је протеклог месеца имала поетску Панонску турнеју по Војводини, наступити 3. септембра 2021. године на отварању фестивала чији ће се програм одржати у дворишту хотела Војводина у Новом Саду с почетком од 17 часова.

Душица Мрђеновић и Катарина Сарић одржаће Песнички двоглас, како су га организатори назвали, и публици представити своје стваралаштво којим доносе спој традиционалног, модерног и авангардног.

Душица Мрђеновић, рођена је 1990. године у Сомбору, пише поезију и главна је и одговорна уредница књижевно-уметничког портала “Нигдине“ (www.nigdine.com) објавила је две поетске збирке: “Само у нама“ (Граматик, Београд, 2015), “Крај једног драмског чина“ (Аноа, Београд, 2020), као и преводилачку двојезичну поетску збирку “Две душе“ (Граматик, Београд, 2016) украјинске ауторке Елене Буевич.

Катарина Сарић је рођена 1976. године на Цетињу, пише поезију и прозу, главна је уредница књижевне платформе “Вавилонска библиотека“ а иза себе има 13 објављених наслова (“С оне стране свијетлости“, “Caligat in Sole“, “Нађа, успори згазићеш птицу“, “Ампутирани“, “Г-ђице театралне“, “СвејАдно ми је и остале дијагнозе социјале“, “Камијада и Камисеја“, “Моја Индија – Om Journey“, “Голо месо“, “Какофонија“, “Globus Hystericus“, “Смрт мадам Дупин“).

НОФЕК постоји од 2017. године и поред тога што представља јединствени простор промоцију младих књижевника, као и савременог стваралаштва уопште, уз богат и занимљив програм. На овогодишњем НОФЕКУ, који траје од 3. до 5. септембра, наступиће следећи аутори: Душица Мрђеновић, Катарина Сарић, Ђорђе Сладоје, Емсура Хамзић, Тијана Сладоје, Бојан Савић Остојић, Ирена Плаовић, Гордана Ласковић, Слађана Бушић, Растко Лончар, Катарина Пантовић, Милош Марков, Нинус Несторовић, Јелена Марићевић Балаћ. Шимон Тсубота, Тамра Радевић, Лазар Букумировић, Симонида Лончар и Владимир Табашевић.

The post ПРИГРЕВЧАНКА ДУШИЦА МРЂЕНОВИЋ ОТВАРА НОВОСАДСКИ ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ appeared first on Radio Dunav.


Прилику да отвори пет јубиларни Новосадски фестивал књиге (НОФЕК) добила је пригревачка песникиња Душица Мрђеновић. Она ће уз своју колегиницу, црногорску књижевницу Катарину Сарић, која је протеклог месеца имала поетску Панонску турнеју по Војводини, наступити 3. септембра 2021. године на отварању фестивала чији ће се програм одржати у дворишту хотела Војводина у Новом Саду с […]

The post ПРИГРЕВЧАНКА ДУШИЦА МРЂЕНОВИЋ ОТВАРА НОВОСАДСКИ ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.