Apatinski klubovi krenuli sa treninzima, čeka se nastavak takmičenja Apatinski klubovi krenuli sa treninzima, čeka se nastavak takmičenja
petak, 08 maj 2020 06:43

Apatinski klubovi krenuli sa treninzima, čeka se nastavak takmičenja

Iako još nije jasno kada će se i na koji način organizovati nastavak sportskih takmičenja u Srbiji, apatinski sportski klubovi počeli su sa treninzima.

Među timovima koji su krenuli sa radom je i KK „Dunav“ iz Apatina koji je do uvođenja vanrednog stanja držao drugu pozicju na tabeli Druge regionalne lige sever grupa A sa 31 osvojenim bodom, koliko ima i prvoplasirani „Džoker iz Sombora. Simo Ajduković, trener KK „Dunav“ ističe da se u klubu krenulo sa održavanjem treninga. -Treninzi se održavaju u manjim grupama, na terenima Tehničke škole sa domom učenika u Apatinu. Treniraju mlađe kategorije, kadeti, pioniri i mlađi pioniri, dok se seniorski tim priprema za odigravanje plej-ofa za ulazak u viši rang. Čekamo dalja upustva i preporuke – rekao je Ajduković.

I pored toga što još nemaju zvaničan stav Rukometnog saveza Srbije, rukometaši PIK Prigrevice se takođe spremaju za nastavak prvenstva kako u Drugoj ligi Sever, tako i u konkurenciji mlađih selekcija. Trener Milka Nikšić ranije je podelila svakom igraču pojedinačno program rada kako bi se pripremali u svojim stanovima, kućama i dvorištima.

-Ne znamo šta će biti sa prvenstvom i čekamo odluku, ali moramo da budemo spremni ukoliko dođe do nastavka. Program koji sam pripremila obuhvata koliko-toliko fizičku spremnost svakog pojedinca, koji će moći lako i brzo da se uklopi u trenažni proces, napominje trener svih rukometnih selekcija PIK Prigrevice Milka Nikšić.

Sa radom su krenuli i košarkaši KK „Apatin“, i oni treninge održavaju u Tehničkoj školi sa domom učenika.- Radi se u manjim grupama i redovno. Poštuju se mere i preporuke epidemiologa i čekamo nastavak takmičenja, kaže Nena Ugarković iz KK „Apatin“.

Apatinska „Mladost“ na tabeli Vojvođanske fudbalske lige sever sa 34 boda deli drugu i treću poziciju sa ekipom „Stari Grad“ iz Bačke Palanke.
– Za sada se krenulo sa treninzima u malim grupama, sa maksimalno devet igrača i trenerom, sve kako bi ispunili mere bezbednosti. Mi treniramo, pa kad se stvore uslovi onda ćemo izaći na teren – izjavio je Aleksandar Kesić, trener OFK „Mladost“Apatin.

Krajnji rok da se odluči o načinu završetka sezone je 25. maj, a prve utakmice, bez publike, mogli bismo da očekujemo krajem maja ili početkom juna.

I dok se u fudbalu nazire nastavak, u drugim kolektivnim sportovima, pre svega dvoranskim, kao što su košarka i rukomet situacija je mnogo komplikovanija, jer još nisu dozvoljeni treninzi na zatvorenom, dok je, recimo, u odbojci sezona završena i titule se dodeljene Vojvodini i TENT-u.

To znači da će odbojkaši i odbojkašice na teren tek naredne sezone.

Izvor: radiodunav.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.