petak, 03 septembar 2021 06:55

Од петка нова изложба у Галерији „Меандер“

Отварање нове изложбе у Галерији „Меандер“, под називом „La Liberta“, ауторке Ане Милосављевић, заказано је за петак, 3. септембар, у 19 сати.

Поставка ће бити отворена за посетиоце до 16. септембра.

Реч ауторке

У свом раду посвећена сам урбаним садржајима. Нови циклус радова инспирисан је, како урабаним садржајима, тако и морским дном, животом морске флоре и фауне, као и лепотом колорита морског дна. Kомбинацијом ова два садржаја моји радови су често игра елемената везаних и за воду и за копно.

Сам формат папира – варира од минијатуре, до неких средњих формата, а минијатура можда још више него велико платно упућује на лепоту једног великог пространства, приказан у малом.

Kако је морско дно за човека још увек мистериозно и недокучиво, покушавам да кроз игру колорита и разних ликовних елемената дочарам моје виђење једног морског пејсажа. Иако је мој предходни циклус био везан за тему “Града”, чак у овом морском пејсажу постоји веза са урбаним, где се појављују цртице или квадратићи, чак и тект који могу асоцирати на светлуцаво јато риба, али такође и на градске прозоре, лелујање биљака на ветру…

Иако је тема “морска”, плава боја није примарно заступљена, већ би се могло рећи да су наглашени топли, јарки тонови. Kао варијације на тему, где ја као уметник покушавам да кроз различите колористичне варијанте представим подводни свет, који је инспиративан не само за уметника већ и за посматрача.

На мојим цртежима често се појављује јато риба или медузе, које су апстраховане и где можда метафорички и симболично сугеришу на ужурбани живот човека.

Биографија Ана Милосављевић

Рођена је 1979. године, живи и ради као самостални уметник у Београду. 2004. дипломирала, а 2008. завршила магистарске студије на Академији уметности у Новом Саду, смер графика у класи проф. Звонка Тилића. 2000. Завршила Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду. Члан је УЛУС-а, од 2006., а у статусу самосталног уметника од 2009. године. Члан је и Надзорног одбора у УЛУС-у од 2020.

Имала је шеснаест самосталних и излагала на око двеста изложби у земљи и иностранству (Србија, Јапан, УСА, Бразил, Италија, Kина, Данска, Пољска, Румунија, Македонија, Словенија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Мексико, Бугарска…)

Добитница је више националних и интернационалних награда и диплома за графику.

The post Од петка нова изложба у Галерији „Меандер“ first appeared on 025 инфо вести.


Отварање нове изложбе у Галерији „Меандер“, под називом „La Liberta“, ауторке Ане Милосављевић, заказано је за петак, 3. септембар, у 19 сати. Поставка ће бити отворена за посетиоце до 16. септембра. Реч ауторке У свом раду посвећена сам урбаним садржајима. Нови циклус радова инспирисан је, како урабаним садржајима, тако и морским дном, животом морске флоре …

Од петка нова изложба у Галерији „Меандер“ Read More »

The post Од петка нова изложба у Галерији „Меандер“ first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.