petak, 27 avgust 2021 07:31

ПОKРЕНУТА KАМПАЊА ПРОТИВ ПАЉЕЊА СТРЊИKЕ

Покренута је кампања „Не пали стрњику!“, с циљем подизања свести јавности о великој опасности и потенцијалној штети коју може проузроковати пракса несавесног спаљивања стрњике.

Ову кампању су покренули Министарство заштите животне средине заједно са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарством унутрашњих послова, Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) и Глобалним фондом за животну средину – ГЕФ.

Паљење жетвених остатака на отвореном давнашња је агротехничка мера којој се противзаконито прибегава како би се избегли неопходни трошкови, али се уместо уштеда тиме ствара велика опасност за околину, загађује животна средина, наноси штета пољопривредном земљишту и угрожава биодиверзитет.

Спаљивање жетвених остатака на отвореном је строго забрањено по основу више закона, а за престанак овакве изузетно штетне праксе потребно је јачање свести јавности и разумевање да је савесно и одговорно понашање појединца основ наше безбедности и заштите биодиверзитета Србије.

У оквиру кампање, Министарство заштите животне средине заједно са партнерима у наредном периоду организоваће едукативне скупове у Пожаревцу, Ваљеву, Бачкој Тополи, Сремској Митровици, Нишу, Ариљу и Јагодини, с обзиром да је према информацијама добијеним од стране Министарства унутрашњих послова и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, на територији ових локалних самоуправа током претходних година забележен већи број пожара на отвореном.

The post ПОKРЕНУТА KАМПАЊА ПРОТИВ ПАЉЕЊА СТРЊИKЕ appeared first on Radio Dunav.


Покренута је кампања „Не пали стрњику!“, с циљем подизања свести јавности о великој опасности и потенцијалној штети коју може проузроковати пракса несавесног спаљивања стрњике. Ову кампању су покренули Министарство заштите животне средине заједно са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарством унутрашњих послова, Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) и Глобалним фондом за животну средину – […]

The post ПОKРЕНУТА KАМПАЊА ПРОТИВ ПАЉЕЊА СТРЊИKЕ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.