petak, 27 avgust 2021 07:31

ОД СЕПТЕМБРА ВЕЋЕ ПРЕМИЈЕ ЗА МЛЕКО

Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић најавио је да ће Влада данас почети поступак повећања премије за млеко са седам на 10 динара, а реализација ће почети од септембра.

Недимовић је у изјави за Танјуг телевизију оценио да је ситуација у млечном говедарству изузетно неповољна због високе цене импута, односно хране за животиње.

Он је пренео да држава разговара са трговинским ланцима и млекарима, како би се видело шта они могу да ураде паралелно са мерама државе, истакавши да очекује да ће млекаре изаћи са додатним повећањем цена.

Према његовим речима, чињеница је да мора доћи до раста цене млека, јер ова производња више не може да трпи садашње високе цене импута да не би дошло до смањења броја грла у будућности.

Потпредседник Владе је рекао да је данас одржао састанак са млекарама, код којих постоји спремност да у наредним данима изађу са одређеним предлозима за корекцију цене млека, док ће следеће недеље бити одржан састанак са трговинским ланцима о томе да поскупљење не буде велики удар на купце.

Недимовић је нагласио да се мора водити рачуна о целом систему и да не сме доћи до неконтролисаног раста цена финалног производа, јер то може да доведе до смањене продаје млека, што такође није добро.

Он је, говорећи о овогодишњем роду пољопривредних култура, истакао да ће, и поред временских неприлика које су нас снашле, Србија у бруто друштвеном производу у пољопривреди бити на нивоу прошлих година које су биле рекордне.

Највише пада ће бити у сектору кукуруза, док ћемо код пшенице имати раст у односу на претходну годину, али када се погледа целокупан биланс бићемо отприлике на лањском нивоу, објаснио је потпредседник Владе.

У свету тренутно велики проблем представљају високе цене ратарских култура, које су на историјском максимуму, што отежава ситуацију у сточарству, навео је он и поручио да ће Србија имати довољно хране за своје потребе и да ће остати и за извоз.

The post ОД СЕПТЕМБРА ВЕЋЕ ПРЕМИЈЕ ЗА МЛЕКО appeared first on Radio Dunav.


Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић најавио је да ће Влада данас почети поступак повећања премије за млеко са седам на 10 динара, а реализација ће почети од септембра. Недимовић је у изјави за Танјуг телевизију оценио да је ситуација у млечном говедарству изузетно неповољна због високе цене импута, […]

The post ОД СЕПТЕМБРА ВЕЋЕ ПРЕМИЈЕ ЗА МЛЕКО appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.