ponedeljak, 16 avgust 2021 05:47

ОДРЖАНА ТРЕЋА ФИЈАКЕРИЈАДА У АПАТИНУ

Трећа апатинска  Фијакеријада одржана је данас у организацији Удружења одгајивача љубитеља коња „Улар“ Апатин. За место одржавања изабрана је зелена површина спортских терена Техничке школе са Домом ученика која је могла да прими све учеснике и госте. За учешће се пријавило 13 запрега/фијакера и 15 јахача.

Смотру јахача, фијакера и запрега званично је отворила председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

– Ово је трећа фијакеријада у Апатину, надам се и најуспешнија до сада. Наши домаћини су релативно младо удружење, након  пет година постојања постигли су изузетне резултате и на најбољи начин промовишу наш град. Организују ову и многе друге манифестације и од срца им честитам и желим успеха и у даљем раду, рекла је председница општине Дубравка Кораћ.

– Ово је трећа фијакеријада у нашој организацији. Прошле године смо морали отказати манифестацију због пандемије, али смо ове године наставили. Одзив је био добар, поред Апатина и села апатинске општине имамо госте са стране. Дошли су нам пријатељи из Стапара који нам иначе помажу у свему јер је то место надалеко познато по добрим фијакеријадама. Имамо госте из Новог Жедника, из Штале Мијатов, са којима можда и најбоље сарађујемо. Ту су и учесници из Сомбора и Богојева, каже Дамир Зубер, потпредседник Удружења одгајивача љубитеља коња „Улар“.

Зубер је додао да је УОЉК „Улар“ основан 2016. године и за пет година су успели да промене нешто. Подигли су свест код људи и пренели љубав према коњима и на млађе генерације. Међу коњима који су данас виђени у Апатину нема радних коња, одгајивачи их данас држе искључиво из љубави.

– Апатин се од оснивања Удружења знатно појачао са члановима а самим тим и са бројем коња у власништву чланова, што је један од циљева Удружења, додао је Зубер.

Програм је почео ревијалним делом, почасним поздравом у коме су сви учесници Фијакеријаде прошли три круга око терена. У знак захвалности за учешће додељене су им захвалнице и пехари.

Такмиларски део је садржао такмичење у две дицсиплине: јахање кроз чуњеве до 18 година и преко 18 година (одрасли).

Резултати:

Дисциплина  такмичење у јахању кроз чуњеве – до 18. година

  1. Марта Дедић
  2. Срђан Милић
  3. Маја Лончар

Дисциплина такмичење у јахању кроз чуњеве – одрасли

  1. Татјана Ћосовић
  2. Ђорђе Грбић
  3. Милорад Мијатов

Након такмичарског дела победницима у обе дисциплине су додељене дипломе и пехари. Фијакеријада је завршена вожњом гостију у фијакерима.

Манифестацију је помогла општина Апатин и Туристичка организација Апатин.

The post ОДРЖАНА ТРЕЋА ФИЈАКЕРИЈАДА У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.


Трећа апатинска  Фијакеријада одржана је данас у организацији Удружења одгајивача љубитеља коња „Улар“ Апатин. За место одржавања изабрана је зелена површина спортских терена Техничке школе са Домом ученика која је могла да прими све учеснике и госте. За учешће се пријавило 13 запрега/фијакера и 15 јахача. Смотру јахача, фијакера и запрега званично је отворила председница […]

The post ОДРЖАНА ТРЕЋА ФИЈАКЕРИЈАДА У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.