ponedeljak, 16 avgust 2021 05:47

ЕЛВИРА ОРШОШ МИС РОМСКЕ НОЋИ 2021

Традиционална „Ромска ноћ“ одржана је у оквиру прославе Кирбаја, у организацији Удружења Рома „Златно сунце“ уз подршку општине Апатин, Националног савета ромске националне мањине и Туристичке организације Апатин.

– Увек се изненадим и одушевим колико је на Ромској ноћи увек весело, а атмосфера фантастична. Поносни смо на богатство култура, народа и обичаја које имамо у нашој општини, а ова манифестација је један од најлепших показатеља тога. Општина Апатин је и ове године помогла одржавање ове манифестације, а могу да обећам да ће Туристичка организација Апатин у свој план и програм за наредну годину уврстити Ромску ноћ и да ћемо још више помоћи како би било боље организована и масовнија, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Манифестацију су посетили и Далибор Накић, председник Националног савета ромске националне мањине, покрајинска посланица Јелена Јовановић, члан Извршног одбора националног савета Саша Радуловић, председник Ромског културног центра из Панчева Стеван Јовановић и бројни гости.

– Задовољство је да вас поздравим у име Националног савета ромске националне мањине. Први пут сам у Апатину и изненађен сам посетом манифестације. Ми Роми смо поносни на наше обичаје, културу и језик и требамо да их негујемо. Национални савет ромске националне мањине ће и у наредном периоду подржати овакве манифестације широм Републике Србије, рекао је Далибор Накић.

– Ромска ноћ је поред „Србобранских Циганских ватри“ једина манифестација која се одржава у Војводини и то требамо и даље неговати. Поздрављам и то што сте, први пут, у избору за Месне заједнице, изабрали у састав седам Рома којима желим успешан рад, поручила је  посланица Јелена Јовановић.

Најатрактивнији део Ромске ноћи је избор за Мис. У јакој конкуренцији ленту најлепше ове године понела је седамнаестогодишња Елвира Оршош из Сонте.

Скромна девојка била је изненађена победом и пажњом медија. Збуњена и срећна, Елвира је искрено одговарала на питања новинара.

– Изненадила сам се јер нисам очекивала да ћу баш ја победити. Девојке су биле прелепе и још не могу да верујем да сам Мис. Не знам да ли ћу се опет пријавити следеће године, или на неку сличну манифестацију. Ни сада нисам озбиљно размишљала о победи, већ само да ће бити забавно да се прошетам са девојкама. Мене ипак више занима спорт, тренирам рукомет и желим да се у будућности бавим тиме. Поред тренинга похађам средњу школу, смер кувар. Захвалила бих жирију на дивном изненађењу, рекла је нова Мис Ромске ноћи 2021. Елвира Оршош.

У финале су, поред Елвире, ушле Емилија Михајловић, Андреја Балог, Санела Николић, Кристина Калањош и Марина Мишковић.

Прва пратиља је Марина Мишковић из Вајске, друга пратиља Кристина Калањош из Дорослова, а ленту Мис шарма добила је Санела Николић из Гакова.

Девојке су награђене пригодним наградама и цвећем.

Ромска ноћ се, већ по традицији, наставља до јутарњих сати.

The post ЕЛВИРА ОРШОШ МИС РОМСКЕ НОЋИ 2021 appeared first on Radio Dunav.


Традиционална „Ромска ноћ“ одржана је у оквиру прославе Кирбаја, у организацији Удружења Рома „Златно сунце“ уз подршку општине Апатин, Националног савета ромске националне мањине и Туристичке организације Апатин. – Увек се изненадим и одушевим колико је на Ромској ноћи увек весело, а атмосфера фантастична. Поносни смо на богатство култура, народа и обичаја које имамо у […]

The post ЕЛВИРА ОРШОШ МИС РОМСКЕ НОЋИ 2021 appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.