petak, 13 avgust 2021 06:20

Saopštenje o povećanju cene komunalnih usluga

Obaveštavamo građane da je u dogovoru sa osnivačem preduzeća, a uz odluku Skupštine grada Sombora, usklađeno povećanje cene komunalnih usluga od 3,5%, što u proseku iznosi oko 15 dinara po domaćinstvu. Povećanje cene usluge stupa na snagu od 01.08.2021. godine. Do povećanja cene je došlo usled usklađivanja cene usluge sa cenama amortizacije i goriva, koje […]

Članak Saopštenje o povećanju cene komunalnih usluga se pojavljuje prvo na JKP Čistoća.


Obaveštavamo građane da je u dogovoru sa osnivačem preduzeća, a uz odluku Skupštine grada Sombora, usklađeno povećanje cene komunalnih usluga od 3,5%, što u proseku iznosi oko 15 dinara po domaćinstvu. Povećanje cene usluge stupa na snagu od 01.08.2021. godine. Do povećanja cene je došlo usled usklađivanja cene usluge sa cenama amortizacije i goriva, koje su značajno porasle u protekle dve godine. Uprkos spomenutom rastu cene, Sombor spada u kategoriju jeftinijih gradova kada je u pitanju cena komunalnih usluga. Podsećamo da je poslednje povećanje cene usluga bilo 01.05.2019. godine i iznosilo je 2,2%.

Napominjemo da je obaveza svakog domaćinstva da obezbedi tipsku posudu za privremeno odlaganje smeća, koja je definisana pravilnikom. Trenutna pokrivenost grada adekvatnim posudama je nešto manja od 50%, dok je u naseljenim mestima pokrivenost između 10 i 30%. Odlaganje smeća u kesama, vrećama ili neadekvatnim posudama nam značajno otežava i usporava posao, te ovim putem apelujemo na građane da ispune svoje obaveze definisane Odlukom o održavanju čistoće na teritoriji grada Sombora i Pravilnikom o postavljanju posuda za privremeno odlaganje otpada. Kada su u pitanju polomljene ili oštećene posude od strane zaposlenih JKP ,,Čistoća”, preduzeće će korisnicima usluga obezbediti zamensku posudu.

Posebno apelujemo na građane da ne odlažu kabasti i građevinski otpad u posude za sakupljanje komunalnog otpada, kao i da isti ne odlažu pored posuda.

Članak Saopštenje o povećanju cene komunalnih usluga se pojavljuje prvo na JKP Čistoća.


Read full article on Čistoća


Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.