ponedeljak, 02 avgust 2021 07:49

(ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде

Данас је у Апатину код Бање „Јунаковић“, одржана 11. „Личка олимпијада“, традиционално надметање у старим играма Личана. Ове године је учествовало само пет екипа, пошто велики број екипа из иностранства није могао да дође због ситуације са епидемијом.

Манифестацију је отворио Милан Шкрбић, председник апатинског Удружења Личана „Никола Тесла“, исдтакавши како је веома важно да се традиција одржавања Личке олимпијаде настави. 

„Нема пуно екипа из простог разлога, много екипа је долазило ван Србије, из Републике Српске, чак и из Трпиње. Од Требиња, Гацког, Невесиња, Приједора, Бања Луке, али у контакту смо . Имамо шест, седам екипа које су испоштовале и дошле. Није битно колико је екипа, важно је да се манифестација одржава, да настављамо традицију“, рекао је Шкрбић.

Ове године на Личку олимпијаду су се одазвали гости и такмичари из Суботице, Београда, Банатског великог села, Новог Жедника, Уба, Ужица, Пригревице и Апатина. 

Такмичари су учествовали у свих девет дисциплина: вучење куке, скок у даљ и вис, претезање штапа, трчање по брвну, обарање руке, пењање уз стожину, бацање камена са рамена и надвлачење конопа, а за најмлађе је одржана трка деце у врећама.

Према коначном пласману победник је екипа Џими комерца са освојених 980 бодова. Другопласирани су „Крајишници“ са освојених 780 бодова. Трећепласирани су „Лички соколови“ са 620 бодова колико има и четвртопласирана екипа Горски вуци. На петом месту је екипа Нови Жедник са 200 освојених бодова.

The post (ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде first appeared on 025 инфо вести.


Данас је у Апатину код Бање „Јунаковић“, одржана 11. „Личка олимпијада“, традиционално надметање у старим играма Личана. Ове године је учествовало само пет екипа, пошто велики број екипа из иностранства није могао да дође због ситуације са епидемијом. Манифестацију је отворио Милан Шкрбић, председник апатинског Удружења Личана „Никола Тесла“, исдтакавши како је веома важно да …

(ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде Read More »

The post (ВИДЕО) „Џими комерц“ из Пригревице победник 11. Личке олимпијаде first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Ministar je rekao da problemi koji su uočeni kod dece nisu nerešivi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.