sreda, 14 jul 2021 08:50

Велики успеси КУД-а „Царза“ и ЖПГ „Банија“ на Сабору фолклора у Ваљеву

На једном од највећих сабора фолклора под називом „Златни опанак“, а који је одржан у Ваљеву у периоду од 4.  до 11. јула, општину Апатин представљали су КУД „Царза“ и Женска певачка група „Банија“ из Пригревице, одакле су у нашу општину донели три пехара.

Прво место у такмичењу певачких група освојила је Певачка група „Етна“ КУД-а Царза, друго место освојила је Женска певачка група „Банија“ из Пригревице, док је награду за најизворнију игру освојило КУД „Царза“ са играма и песмама са Баније.

Током два такмичарска дана, на прелепој позорници Летње сцене у центру Ваљева, на самој обали  Колубаре, надметало се више десетина културно – уметничких друштава из разних крајева Србије.

На овом престижном такмичењу, стручни жири су чинили професор др Димитрије Големовић, првак и солиста ансамбла „Коло“ из Београда, Горан Митровић и историчар уметности Богданка Боба Ђурић.

The post Велики успеси КУД-а „Царза“ и ЖПГ „Банија“ на Сабору фолклора у Ваљеву first appeared on 025 инфо вести.


На једном од највећих сабора фолклора под називом „Златни опанак“, а који је одржан у Ваљеву у периоду од 4.  до 11. јула, општину Апатин представљали су КУД „Царза“ и Женска певачка група „Банија“ из Пригревице, одакле су у нашу општину донели три пехара. Прво место у такмичењу певачких група освојила је Певачка група „Етна“ …

Велики успеси КУД-а „Царза“ и ЖПГ „Банија“ на Сабору фолклора у Ваљеву Read More »

The post Велики успеси КУД-а „Царза“ и ЖПГ „Банија“ на Сабору фолклора у Ваљеву first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.