sreda, 14 jul 2021 08:50

Никола Ићитовић: Апатин је моја кућа, ту желим завршити каријеру!

После рукомета и интервјуа са Душаном Ћераном, враћамо се фудбалу. Овај пут, имао сам прилику разговарати са голманом за којег могу слободно рећи да је данас могао бити сврстан у топ 5 голмана Србије! Пролазио је кроз клубове попут Оџака, апатинске Младости, чак је био и у Словенији… Сезону 2020/21. окончао је у Сомбору као голман фудбалског клуба „Раднички 1912“ и са њим у Српској лиги Војводина завршио на високом трећем месту. Ипак, и поред фантастичног успеха и великих амбиција за следећу сезону, Ићитовић је одлучио да се врати у Пригревицу, у редове фудбалског клуба „Братство 2019“, који ће се у сезони 2021/22. такмичити у Подручној лиги Сомбор и бити сигурно главни фаворит за улазак у виши ранг. Сазнајте шта је Никола имао да каже о претходној и идућој сезони, као и о својој каријери.

Да ли сте задовољни учинком екипе ове сезоне?

  • Што се тиче екипе Братства, за сада јесам, и играчима који су ту и придошлицама. Мислим да конкуришемо за врх Подручне лиге за сезону 2021/22. За фудбалски клуб „Раднички 1912“ немам шта пуно рећи, фантастичан успех, високо треће место, али наравно остаје жал за Првом лигом Србије.

Kако коментаришете своје издање ове године у Сомбору?

  • Наравно да је сматрам неуспешном, гледајући мој допринос на терену, али са друге стране ми је било задовољство својим знањем и искуством помоћи младом Пехиљу и другим голманима, јер то је за мене испуњавајуће.

Зашто сте прешли у фудбалски клуб „Братство 2019“?

  • У том клубу сам ја лично стекао највећу афирмацију као голман. Наравно да, како на терену са играчима, па тако и ван њега, увек сам имао здраве односе са људима који воле и прате фудбал у овом малом месту.

Били сте у Апатину, Сомбору, Пригревици… Где Вам је било најлепше и зашто?

  • Апатин је моја прва кућа, ту сам начинио прве фудбалске кораке. У њему сам стекао много другара, познаника… Доста играча је прошло кроз овај клуб који и дан данас играју озбиљан фудбал, што код нас, тако и у иностранству. Младост је прва љубав, надам се једног дана да ћу тамо опет заиграти и завршити каријеру у родном граду. Пригревица опет, као сто сам рекао, најлепши период моје скромне каријере, јер сам ту  био максимално усресређен на свој рад и развој. Док сам за то био поштован и цењен као нигде до сада, и осећао се као професионалац играјући најважнију споредну ствар на свету. Сомбор је град који по мени заслужује да се нађе минимум у Првој лиги Србије. Сјајна инфраструктура, одлични услови за рад свих категорија, а моја рола у Сомбору, као што сам и рекао, није запажена била, али то је део сваког спорта.

Да ли има нека утакмица коју памтите?

  • Да, имам једну из периода када сам играо у Словачкој. Играли смо против другог тима Дунајске Стреде, где сам забележио 14 одбрана, али смо ипак изгубили 3:0.

Kоји су Вам планови за будућност?

  • Искрен да будем, немам неких значајних, односно зацртаних планова. Уписао сам “Ц” лиценцу, желео бих да је положим, па ћемо видети да ли ћу наставити тим путем.

Велико хвала Николи на издвојеном времену и пуно среће у Подручној лиги, као и полагању “Ц” лиценце.

Видан Јеротијевић

The post Никола Ићитовић: Апатин је моја кућа, ту желим завршити каријеру! first appeared on 025 инфо вести.


После рукомета и интервјуа са Душаном Ћераном, враћамо се фудбалу. Овај пут, имао сам прилику разговарати са голманом за којег могу слободно рећи да је данас могао бити сврстан у топ 5 голмана Србије! Пролазио је кроз клубове попут Оџака, апатинске Младости, чак је био и у Словенији… Сезону 2020/21. окончао је у Сомбору као …

Никола Ићитовић: Апатин је моја кућа, ту желим завршити каријеру! Read More »

The post Никола Ићитовић: Апатин је моја кућа, ту желим завршити каријеру! first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.