petak, 02 jul 2021 06:21

Бесплатном вожњом бродићем и промотивним тренингом вожње кајака и кануа започело обележавање Дана Дунава

Општина Апатин и Туристичка организација, након прошлогодишње паузе услед ситуације коју је наметнуо вирус Ковид 19, поново су у могућности да својим суграђанима и гостима приређују низ манифестација. Прва у низу је Међународни дан Дунава, који се традиционално обележава 29. јуна.

Као што је и најавио заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, обележавање Дана Дунава данас је започело  у 9,30 када је са апатинске „Марине“ кренула прва бесплатна вожња бродићем „Апатинка“. Сви који желе да крстаре „Горњим подунављем“ резервације могу обавити путем телефона 025/515-0068, а поподневно бесплатно крстарење је заказано за 17 часова.

На плажи код ресторана „Плава ружа“ од 11 часова је почео бесплатни промотивни тренинг вожње кајака и кануа за децу у организацији Кајак клуба „Панонија“ из Апатина, који по речима заменика председнице има традицију дугу 75 година.

Општина Апатин је стала испред организације и помоћи клубовима и КУД-овима који су се одазвали да данас обележе Међународни дан Дунава. Поред акције кајакашке школе, од 15:30 на истом месту сви заинтересовани Апатинци могу да  се прикључе акцији чишћења полуострва, а након тога на платоу испред кајак клуба одржаће се богат културно уметнички програм, потврђују из локалне самоуправе.

Програм Међународног дана Дунава у Апатину:

• Апатинска марина

09:30 Бесплатна вожња бродићем „Апатинка“

• Плажа код ресторана „Плава ружа“

11:00 Бесплатни, промотивни тренинг вожње кајака и кануа за децу у организацији Кајак клуба „Панонија“ из Апатина

• Полуострво код Апатина

15:30 Еколошка радна акција уклањања смећа са полуострва уз учешће и ронилачког клуба који ће чистити акваторију

• Апатинска марина

17:00 Бесплатна вожња бродићем „Апатинка“, резервације на +381 25 515 0068

• Плато код кајак клуба „Панонија“ Апатин (апатинско шеталиште крај Дунава)

18:00 Изложба макета бродова Молнар Мишија из Апатина

18:00 Дечија биолошка и ликовна радионица Удружења љубитеља природе “Франц Шпајзер”

18:00 Израда скулптуре изненађења атеље “Метал арт” 

18:30 Наступ Апатинских мажореткиња

18:40 Наступ Градског хора „Јединство“ Апатин

18:50 Наступ КУД-а „Царза“ Апатин

19:00 Наступ ОМШ „Стеван Христић“ Апатин

19:30 Наступ Музичке радионице „РОК КИДС ФЕСТ“

20:00 Музички репертоар по избору дуа „Дуле и Миле“

The post Бесплатном вожњом бродићем и промотивним тренингом вожње кајака и кануа започело обележавање Дана Дунава first appeared on 025 инфо вести.


Општина Апатин и Туристичка организација, након прошлогодишње паузе услед ситуације коју је наметнуо вирус Ковид 19, поново су у могућности да својим суграђанима и гостима приређују низ манифестација. Прва у низу је Међународни дан Дунава, који се традиционално обележава 29. јуна. Као што је и најавио заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, обележавање Дана Дунава …

Бесплатном вожњом бродићем и промотивним тренингом вожње кајака и кануа започело обележавање Дана Дунава Read More »

The post Бесплатном вожњом бродићем и промотивним тренингом вожње кајака и кануа започело обележавање Дана Дунава first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.