subota, 26 jun 2021 08:13

(ВИДЕО) У Апатин пристигло готово 500 узорака за 1. Међународни фестивал ракије

Удружење произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције“ из Апатина организују први Међународни фестивал ракије под називом „Горње подунавље“. 

Према речима Жељка Влатковића, председника удружења, идеја је била да се организацијом једног оваквог догађаја употпуни туристички садржај општине Апатин, а велику подршку у реализацији пружила им је Туристичка организација и ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин.

  • 474 узорка су стигла на фестивал, од тога три из Бугарске, 19 из Македоније, 2 из Црне Горе, 39 из Босне, 5 из Словеније и мислим 16 или 17 узорака из Хрватске. Ово остало су људи из целе Србије слали, од југа до севера, рекао је Влатковић, не кријући задовољство фантастичним одзивом, те додао да је оцењивање у току, а врши га један од најеминентијих стручњака, проф. др Нинослав Никићевић, који је међу 5 најбољих оцењивача у Европи. 
  • Да бих ја у року од три, четири минута оценио квалитетно једно јако алкохолно пиће, ја морам да знам технологију производње, да ја тачно знам мане и да ја те мане циљано тражим у чаши, изјавио је Никићевић, те нагласио да је у Апатин пристигао велики број одличих ракија и да је наш град изузетан домаћин.
  • За мојих 38 година колико сам непрекидно у комисијама ово је једно од три сигурно набоље организације до сада. 

Међународни фестивал ракије „Горње подунавље“ биће одржан у недељу, 18. јула, на платоу апатинске „Марине“. Осим штандова изложбено продајног карактера са производима домаће радиности, програм фестивала употпуниће и наступ КУД-а „Царза“. Скуп излагача је заказан за 9 сати, програм ће почети у 11, а проглашење победника са доделом награда у 13,30.

Осим медаља, диплома и других награда за најбоље по категоријама, главне награде фестивала су казан за печење ракије вредности 150.000 динара, храстово буре и прохромско буре.

The post (ВИДЕО) У Апатин пристигло готово 500 узорака за 1. Међународни фестивал ракије first appeared on 025 инфо вести.


Удружење произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције“ из Апатина организују први Међународни фестивал ракије под називом „Горње подунавље“.  Према речима Жељка Влатковића, председника удружења, идеја је била да се организацијом једног оваквог догађаја употпуни туристички садржај општине Апатин, а велику подршку у реализацији пружила им је Туристичка организација и ЈП за управљање путничким пристаништем …

(ВИДЕО) У Апатин пристигло готово 500 узорака за 1. Међународни фестивал ракије Read More »

The post (ВИДЕО) У Апатин пристигло готово 500 узорака за 1. Међународни фестивал ракије first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.