subota, 26 jun 2021 08:13

(ВИДЕО) Апатинска прича: Браћа Чулина

Близанци Зоран и Динко Чулина из Апатина, иако лишени пословне способности, захваљујући услугама социјалне заштите, живе леп и испуњен живот. Ова два човека, са вансеријским талентом за ликовну уметност, познаје готово сваки Апатинац. Увек насмејани, расположени за дружење и разговор…

Након смрти мајке која је бринула о њима, о браћи Чулина брине апатински Центар за социјални рад. Захваљујући Дневном боравку и услузи Помоћ у кући, Зоран и Динко су успели да наставе свој живот у заједници, уместо да буду смешени у неку од установа.

Ово је једна лепа прича о томе колико је систем некад користан и добро функционише, те да сазнамо шта услуге социјалне заштите значе за сваког појединца.

Конкретно, када су браћа Чулина у питању, они готово од оснивања Дневног боравка, пре готово две деценије, када је почело функционисати најпре кроз УГ „Бреза“, користе овај облик подршке особама са инвалидитетом и особама са тешкоћама у развоју. Своје посебне таленте и интересовања развијају кроз свакодневне посете Дневном боравку, а захваљујући подршци геронтодомаћица које су део услуге Помоћ у кући, њих двојица, иако без других сродника који би бринули о њима, имају топао дом. 

Не пропустите погледати најновију Апатинску причу!

The post (ВИДЕО) Апатинска прича: Браћа Чулина first appeared on 025 инфо вести.


Близанци Зоран и Динко Чулина из Апатина, иако лишени пословне способности, захваљујући услугама социјалне заштите, живе леп и испуњен живот. Ова два човека, са вансеријским талентом за ликовну уметност, познаје готово сваки Апатинац. Увек насмејани, расположени за дружење и разговор… Након смрти мајке која је бринула о њима, о браћи Чулина брине апатински Центар за …

(ВИДЕО) Апатинска прича: Браћа Чулина Read More »

The post (ВИДЕО) Апатинска прича: Браћа Чулина first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.