sreda, 02 jun 2021 15:26

„РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ“ ОД 22. ДО 25. ЈУЛА, АКО ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ДОЗВОЛИ

Уколико епидемиолошка ситуација то дозволи, овогодишње „Апатинске рибарске вечери“ ће бити одржане од 22. до 25. јула. Директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић је рекао да је епидемиолошка ситуација на нивоу наше општине све боља, и нагласио да тренутно постоји могућност да ће се манифестација одржати.

-Не можемо са сигурношћу да кажемо да ће се „Рибарске вечери“ ове године одржати, то ће зависити од прописа, закона и епидемиолошких мера које ће бити на снази. Ми ипак крећемо са организацијом, како бисмо искористили евентуално повољну епидемиолошку ситуацију и одржали нашу омиљену и највећу манифестацију. Консултујући се са локалним кризним штабом, неким вишим инстанцама и здравственим радницима, дошли смо до тога да би „Рибарске вечери“ могле да буду одржане од четвртка, 22. до недеље, 25. јула, објаснио је Јовић.

Он је нагласио да се још увек не зна какав ће бити програм и које активности ће се одржати, јер ће то зависити од мера које буду на снази.

-Сувише је то далеко да би ми данас тачно знали да ли ће „Рибарске вечери“ изгледати онако како смо навикли, у смислу великих масовних окупљања и концерата естрадних звезда, великог броја излагача и штандова. По мерама које су сада на снази, неки делови програма који су организовани ранијих година могу да се одрже. Наравно, ми се надамо да ће то све бити уобичајено као што је било и раније, а да ће наставак имунизације у целој држави томе допринети. Међутим ми данас још немамо званичну потврду да ће то са сигурношћу моћи, казао је Немања Јовић.

Директор Туристичке организације Апатин је додао да ће за разлику од ранијих година, моторијада бити одржана мимо „Рибарских вечери“.

-Са Мото клубом „Пантер“ смо договорили да мото скуп изместимо из термина „Рибарских вечери“ и он ће бити одржан викенд раније, односно од 16. до 18. јула 2021. године. На тај начин ће сви они гости који су обично током „Рибарских вечери“ били у граду, моћи да посете и моторијаду. Надамо се да ће ту програм бити мало атрактивнији и богатији него претходних година. Битно је напоменути да сам концепт одржавања мото сусрета даје могућност ограничења броја учесника и посетилаца, тако да је одржавање тог догађаја извесније од „Рибарских вечери“. У сваком случају, ми крећемо са организацијом ових манифестација као да ће све бити нормално, поручио је Јовић.

Још увек није донета одлука да ли ће се у селима апатинске општине одржати традиционалне квалификације за Отворено првенство у кувању рибљег паприкаша, које претходе „Рибарским вечерима“.

-Нисмо донели одлуку по том питању. Пратићемо епидемиолошку ситуацију и трудићемо се да све буде како смо навикли, али ипак морамо да поштујемо закон и прописе. Према епидемиолошким мерама које су тренутно на снази, манифестације попут „Бућке“, „Златне рибице“ и сличних могу да се одрже. Што се тиче великих окупљања и концерата естрадних звезда, ми ћемо се припремати као да ће моћи, а да ли ће моћи, то ћемо видети у недељама које су пред нама.

The post „РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ“ ОД 22. ДО 25. ЈУЛА, АКО ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ДОЗВОЛИ appeared first on Radio Dunav.


Уколико епидемиолошка ситуација то дозволи, овогодишње „Апатинске рибарске вечери“ ће бити одржане од 22. до 25. јула. Директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић је рекао да је епидемиолошка ситуација на нивоу наше општине све боља, и нагласио да тренутно постоји могућност да ће се манифестација одржати. -Не можемо са сигурношћу да кажемо да ће се […]

The post „РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ“ ОД 22. ДО 25. ЈУЛА, АКО ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ДОЗВОЛИ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

El Salvador je poslao više od 4.000 bezbednosnih snaga u tri zajednice na periferiji prestonice da iskorene članove band...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.