subota, 29 maj 2021 08:41

(ВИДЕО) Апатинска прича: Јубилеј краљице спортова

Атлетски клуб Апатин ове године прославља значајан јубилеј, 20 година од оснивања клуба. Иако су и пре тога постојале секције овог спорта у нашем граду, које су изнедриле изузетно успешне појединце, клуб са именом Апатин званично постоји од 2021. године. Од тада, па до данас забележили су велики број врхунских резултата, не само на државном, …

(ВИДЕО) Апатинска прича: Јубилеј краљице спортова Read More »


Атлетски клуб Апатин ове године прославља значајан јубилеј, 20 година од оснивања клуба. Иако су и пре тога постојале секције овог спорта у нашем граду, које су изнедриле изузетно успешне појединце, клуб са именом Апатин званично постоји од 2021. године. Од тада, па до данас забележили су велики број врхунских резултата, не само на државном, већ и на светском нивоу. Такође, две деценије уназад организатори су бројних такмичења, а осим Дунавског полумаратона, такмичења међународног карактера, које се сваке године одржава у Апатину, Атлетски клуб изузетно је поносан на чињеницу да је био суорганизатор 55. Светског војног првенства у кросу 2013. године на којем је учествовало преко 350 учесника из 25 земаља из целог света, а били су и технички организатор Првенства Балкана у полумаратону, које је одржано у оквиру 20. Апатинског Дунавског полумаратона. Сем наведеног, клуб и појединци, током две деценије свог рада, освојили су и многа друга општинска и државна признања за допринос и залагања у промоцији спорта.  

Најзаслужнији за све ове успехе свакако је Горан Чегар, оснивач клуба, иначе и сам до скоро активан атлетичар, који је прешао преко 150.000 км у тренинзима и био првак државе у маратону. Како нам сам открива, највише је поносан на чињеницу да је школа атлетике у Апатину потпуно бесплатна, од првог дана до данас, те на све успехе које су до сад забележили полазници клуба. Иако је реализовао готово све што је замислио, Чегар истиче да је остао још један циљ ка ком тежи, а то је изградња атлетског стадиона у нашем граду, који би био круна дугогодишњег рада клуба, те створио још боље услове за бављење овим спортом у Апатину.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.