četvrtak, 13 maj 2021 11:47

ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА ИМАЈУ ПОТРЕБУ ЗА КОРИШЋЕЊЕМ СЕНЗОРНЕ СОБЕ И ЛОГОПЕДСКО-ДЕФЕКТОЛОШКОГ КАБИНЕТА

Општина Апатин је у сарадњи са апатинским Центром за социјални рад изградила логопедско-дефектолошки кабинет и сензорну собу, како би деца са сметњама у развоју и њихови родитељи добили додатну подршку. Према речима Николине Сучевић, директорке Центра за социјални рад Апатин, коначно се ушло у прву фазу рада у сензорној соби и логопедско-дефектолошком кабинету, која подразумева […]

The post ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА ИМАЈУ ПОТРЕБУ ЗА КОРИШЋЕЊЕМ СЕНЗОРНЕ СОБЕ И ЛОГОПЕДСКО-ДЕФЕКТОЛОШКОГ КАБИНЕТА appeared first on Radio Dunav.


Општина Апатин је у сарадњи са апатинским Центром за социјални рад изградила логопедско-дефектолошки кабинет и сензорну собу, како би деца са сметњама у развоју и њихови родитељи добили додатну подршку.

Према речима Николине Сучевић, директорке Центра за социјални рад Апатин, коначно се ушло у прву фазу рада у сензорној соби и логопедско-дефектолошком кабинету, која подразумева тестирање и процену деце која имају потребу да се додатно укључују у логопедско-дефектолошке третмане или третмане сензорне реинтеграције.

-Одлучили смо да за почетак радимо са децом млађег, односно предшколског и ранијег школског узраста која имају мишљење интересорне комисије да им је неопходна додатна помоћ и подршка, а касније ће додатне услуге моћи да користе и друга деца којима је то потребно. Малишанима предшколског и ранијег школског ураста је и најпотребнији широк третман, односно они имају највише потребе за учесталим третманима који дају боље резултате. Због недостатка кадра код нас, родитељи су до сада децу којој је потребан додатан или интезиван третман водили у Сомбор или друге градове, а сада ће се комплетна услуга моћи да се добије у Апатину, објаснила је Николина Сучевић.

Она је напоменула да се тестирање и процена тренутно ради са сваким дететом појединачно, узимањем анамнезе од родитеља и проценом способности деце, како би се створила шира слика о томе шта је деци најнеопходније.

-Стручни кадар који ће бити ангажован у логопедско-дефектолошком кабинету бираће се пре свега на основу потреба детета, тако да када се заврши циклус тестирања и процене, биће јасно колика ће бити потреба дефектолога, логопеда, соматопеда и других стручних кадрова који ће пружати подршку деци и родитељима, рекла је директорица апатинског Центра за социјални рад.

Комплетан пројекат финансира општина Апатин, па родитељи неће имати никаквих трошкова.

The post ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА ИМАЈУ ПОТРЕБУ ЗА КОРИШЋЕЊЕМ СЕНЗОРНЕ СОБЕ И ЛОГОПЕДСКО-ДЕФЕКТОЛОШКОГ КАБИНЕТА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.