sreda, 05 maj 2021 16:53

СРЕДЊОШКОЛЦИМА СТИПЕНДИЈЕ ОД 3 ДО 5 ХИЉАДА ДИНАРА, БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ И СМЕШТАЈ ЗА ОНЕ КОЈИ УПИШУ ШКОЛУ У АПАТИНУ

Општина Апатин од ове године по први пут почиње са доделом стипендија ученицима који упишу неку од средњих школа са територије општине Апатин. Програм стипендирања ученика резултат је спровођења акционог плана којим је планиран развој и оснаживање средњошколског центра у Апатину. Поред стипендија, обезбеђена су и средства за бесплатан превоз и боравак у Дому ученика. […]

The post СРЕДЊОШКОЛЦИМА СТИПЕНДИЈЕ ОД 3 ДО 5 ХИЉАДА ДИНАРА, БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ И СМЕШТАЈ ЗА ОНЕ КОЈИ УПИШУ ШКОЛУ У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.


Општина Апатин од ове године по први пут почиње са доделом стипендија ученицима који упишу неку од средњих школа са територије општине Апатин. Програм стипендирања ученика резултат је спровођења акционог плана којим је планиран развој и оснаживање средњошколског центра у Апатину. Поред стипендија, обезбеђена су и средства за бесплатан превоз и боравак у Дому ученика.

-Донели смо одлуку да општина Апатин подржи средњошколце и школе са територије општине. Реч је о сету мера предвиђених акционим планом, што значи да ћемо у наредној школској години најбољим ученицима, онима са одличним просеком који одлуче да упишу неку од средњих школа на територији општине Апатин дати стипендију од 5000 динара месечно. И то је награда за њихов рад и учење, најавила је Дубравка Kораћ, председница општине Апатин.

-На сличан начин желимо да помогнемо и породице слабијег материјалног стања чија се деца упишу у неку од апатинских средњих школа. Сви са најмање добрим просеком добиће помоћ за школовање у износу од 3000 динара месечно и на тај начин ћемо њиховим породицама помоћи да обезбеде средства за рад и учење, изјавила је Kораћ.

Општина ће у оквиру сета мера за двадесет ученика ван територије општине Апатин обезбедити бесплатан смештај у Дому ученика који се налази у оквиру Техничке школе, а обезбеђена су и средства за бесплатан превоз оних ученика из других места који желе да похађају неку од средњих школа у Апатину. Све са циљем промоције средњих школа и подстицање развоја средњошколског центра у Апатину у који ће се наредних година улагати значајна средства. –Имамо одличне услове да постанемо средњошколски центар, те је у наредне 3-4 године план да се уложе средства у средњошколско образовање како бисмо задржали ученике и обезбедили што боље и квалитетније услове за рад наставног особља, поручила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

The post СРЕДЊОШКОЛЦИМА СТИПЕНДИЈЕ ОД 3 ДО 5 ХИЉАДА ДИНАРА, БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ И СМЕШТАЈ ЗА ОНЕ КОЈИ УПИШУ ШКОЛУ У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.