sreda, 05 maj 2021 16:52

(ВИДЕО) Подршка за ученике апатинских средњих школа

У циљу подршке свим ученицима који одлуче уписати средњу школу у Апатину, локална самоуправа је донела низ нових мера.  Према претходним најавама, донели смо одлуку да општина Апатин подржи средњошколце, пре свега средње школе овде са територије наше општине. У том смислу, донели смо један сет мера, што је било предвиђено акционим планом. Сада смо …

(ВИДЕО) Подршка за ученике апатинских средњих школа Read More »


У циљу подршке свим ученицима који одлуче уписати средњу школу у Апатину, локална самоуправа је донела низ нових мера. 

  • Према претходним најавама, донели смо одлуку да општина Апатин подржи средњошколце, пре свега средње школе овде са територије наше општине. У том смислу, донели смо један сет мера, што је било предвиђено акционим планом. Сада смо коначно у ситуацији да их конкретизујемо, што значи да ћемо у току идуће школске године ученицима који упишу средње школе на територији општине Апатин дати стипендије од 5.000 динара. То се односи на најбоље ученике, односно ученике који имају одличан просек, без обзира на материјалну ситуацију у породици. Ово су практично награде за њихов рад и учење, а такође смо желели да подстакнемо ученике слабијег материјалног статуса и њихове породице да уписују школу у Апатину, што значи да ће сви ученици који имају најмање добар просек добити помоћ за школовање у износу од 3.000 динара месечно и на тај начин ћемо уствари омогућити њихоим породицама да им прибаве најосновнија средства која су им потребна за рад и учење, рекла је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин, и додала да ће за 20 ученика који упишу средњу школу у Апатину бити обезбеђен бесплатан смештај у Дому ученика који се налази у оквиру Техничке школе.

У склопу наведених мера, према речима Кораћеве, општина Апатин обезбедиће и бесплатан превоз за све ученике који упишу средњу школу у Апатину, без обзира на то из ког места долазе.

Подсећамо, свршени основци у Апатину могу уписати Гимназију и стручну школу ,,Никола Тесла”, која у идућој школској години нуди два одељења општег смера гимназије и једно одељење техничара за намештај и ентеријер, док ће Техничка школа са домом ученика у 2021/2022. школској години уписати по 30 ђака у три одељења, смерова кувар, ЦНЦ техничар и возач моторних возила.

Презентацију свих средњих школа у Апатину можете погледати ОВДЕ


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.