ponedeljak, 03 maj 2021 12:15

ВАНРЕДНЕ KОНТРОЛЕ РИБОЛОВНИХ ТЕРЕНА У ВОЈВОДИНИ

ЈП „Војводинашуме“ спроводи до краја маја, у време забране коришћења стајаћих мрежарских и самоловних алата, велики број ванредних контрола свих рибарских подручја на којима је управљач. Фокус ванредних акција су делови Рибарских подручја „Бачка“, „Банат“ и „Срем“, као и врло ригорозне контроле привредних и рекреативних риболоваца на РП „Горње Подунавље“ и РП „Kовиљско-петроварадински рит“, док […]

The post ВАНРЕДНЕ KОНТРОЛЕ РИБОЛОВНИХ ТЕРЕНА У ВОЈВОДИНИ appeared first on Radio Dunav.


ЈП „Војводинашуме“ спроводи до краја маја, у време забране коришћења стајаћих мрежарских и самоловних алата, велики број ванредних контрола свих рибарских подручја на којима је управљач.

Фокус ванредних акција су делови Рибарских подручја „Бачка“, „Банат“ и „Срем“, као и врло ригорозне контроле привредних и рекреативних риболоваца на РП „Горње Подунавље“ и РП „Kовиљско-петроварадински рит“, док ће ван периода забране ванредно бити контролисана и остала рибарска подручја.

Kод рекреативних риболовца контролисаће се:

број штапова који се користи за пецање (дозвољена су највише три штапа),

улов рибе испод мере (за сваку врсту племените рибе је прописана дужина),

максимални дозвољени дневни улов (највише пет килограма племените рибе), евиденција улова, а код привредних рибара строго ће се конролисати врсте и број алата, у циљу спречавања криволова и заштите рибљег фонда у доба мреста најзначајнијих рибљих врста.

У ванредним контролама рибарских подручја којима управљају „Војводинашуме“, учествоваће комплетна рибочуварска служба, 23 рибочувара са 11 чамаца и глисером, уз коришћење савремене опреме за ноћно осматрање, термовизијске камере и дрон за осматрање и навођење рибочуварских патрола из ваздуха.

021.rs

The post ВАНРЕДНЕ KОНТРОЛЕ РИБОЛОВНИХ ТЕРЕНА У ВОЈВОДИНИ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti