nedelja, 02 maj 2021 07:52

СВЕШТЕНИК ЉУБИША ЧОВИЋ ЧЕСТИТАО ВАСКРС ПРАВОСЛАВНИМ ВЕРНИЦИМА

Грађанима Општине Апатин поводом Васкрса честитку је упутио свештеник Љубиша Човић: Дан је Васкрсењеа, слављем се просветлимо, једни друге загрлимо и рецимо браћо свима, па и онима који нас мрзе. Васкрсењем опростимо све и тако велегласно запевајмо „Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробовима живот дарова“! Слушајући ову песму Васкршњег јутрења […]

The post СВЕШТЕНИК ЉУБИША ЧОВИЋ ЧЕСТИТАО ВАСКРС ПРАВОСЛАВНИМ ВЕРНИЦИМА appeared first on Radio Dunav.


Грађанима Општине Апатин поводом Васкрса честитку је упутио свештеник Љубиша Човић:

Дан је Васкрсењеа, слављем се просветлимо, једни друге загрлимо и рецимо браћо свима, па и онима који нас мрзе. Васкрсењем опростимо све и тако велегласно запевајмо „Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробовима живот дарова“!

Слушајући ову песму Васкршњег јутрења и дивећи се чудесном васкрсењу из гроба, наше искуство не можемо другачије описати и објаснити осим као искуство живога Христа или како додаје црквени песник „Данас се осећа дах пролећа и ликује нова твар, ликује нова твар у вери љубави и нади да је живот јачи од смрт, да су лепота и радост оно што побеђује бесмисао и таму“.

Наша вера у Христа није произашла из тога што једном годишње од најранијег детињства учествујемо у празновању Васкршњих празника. Напротив, наша Васкршња вера родила се из нашег искуства живога Христа и управо то искуство јесте оно што за нас уопште чини могућим Васкрс, што чини могућим да осетимо радост и светлост те јединствене Васкршње ноћи, да Васкршњи поздрав одјекује у нама таком победном силом.

Васкрс није само успомена на догађај који се једанпут збио у прошлости, Васкрс је стварни сусрет у срећи и радости са оним кога смо срцем одавно упознали и срели као живот и светлост која обасјава све.

Васкршња ноћ сведочи да Христос јесте жив и да је он са нама, и да смо ми живи и да смо са њим. Отуда у исчекивању васкрсења Христовог – празника над празницима, понешени овом радошћу коју нам према обећању Христа спаситеља нико не може одузети поздрављамо све речима ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

The post СВЕШТЕНИК ЉУБИША ЧОВИЋ ЧЕСТИТАО ВАСКРС ПРАВОСЛАВНИМ ВЕРНИЦИМА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.