nedelja, 02 maj 2021 07:52

Од 7. маја нова изложба у Галерији ,,Меандер”

Изложба слика и графика Алене Kлаћикове, под називом ,,Изгубљена мисао” биће отворена у петак, 7. маја, са почетком у 19 сати у Галерији ,,Меандер” у Апатину. Према  речима ауторке, у свом новијем циклусу радова фокусира се на питања деконцентрације, растројености, презасићености настале услед неминовног примања превеликог броја информација и агресивних визуелних стимуланса.  Биографија уметнице Алена …

Од 7. маја нова изложба у Галерији ,,Меандер” Read More »


Изложба слика и графика Алене Kлаћикове, под називом ,,Изгубљена мисао” биће отворена у петак, 7. маја, са почетком у 19 сати у Галерији ,,Меандер” у Апатину.

Према  речима ауторке, у свом новијем циклусу радова фокусира се на питања деконцентрације, растројености, презасићености настале услед неминовног примања превеликог броја информација и агресивних визуелних стимуланса. 

Биографија уметнице

Алена Kлаћикова је рођена 09.08.1991. године у Новом Саду. Завршила је основне студије на Академији уметности у Новом Саду, катедри за графику, у класи Анице Радошевић, 2014. године. Исте године уписује мастер студије и завршава их 2016. Поред графике, интензивно се бави сликарством и цртежом. Вишегодишњи стипендиста је Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, као и стипендиста “Доситеје” – фонда за младе таленте. Члан је СУЛУВ-а од јануара 2015. године. Приредила је осам самосталних изложби и учествовала на шездесетак колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је више награда за постигнут успех у оквиру студија, награде “Kорени”, као и треће Сенфелдер награде за изузетна остварења из области литографије у Немачкој. Од 2019. ради као асистент у Галерији Бел Арт у Новом Саду.

Поставка изложбе ,,Изгубљена мисао” у апатинској галерији трајаће до 20. маја.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.