petak, 30 april 2021 15:38

ОТКРИЈТЕ, ДОЖИВИТЕ И ВОЗИТЕ БИЦИКЛ КРОЗ ПРИРОДУ УЗ МУРУ, ДРАВУ И ДУНАВ

Бициклистичка стаза Европски Амазон је дугачка бициклистичка стаза која прати јединствене речне крајолике река Муре, Драве и Дунава на преко 1.250 км у 27 етапа и нуди невероватну прилику за бициклистички одмор у природи с искуством културне баштине подручја. Приликом резервације ове бициклистичке авантуре, део потрошње директно подржава очување природе у будућем УНЕСЦО-овом Резервату биосфере […]

The post ОТКРИЈТЕ, ДОЖИВИТЕ И ВОЗИТЕ БИЦИКЛ КРОЗ ПРИРОДУ УЗ МУРУ, ДРАВУ И ДУНАВ appeared first on Radio Dunav.


Бициклистичка стаза Европски Амазон је дугачка бициклистичка стаза која прати јединствене речне крајолике река Муре, Драве и Дунава на преко 1.250 км у 27 етапа и нуди невероватну прилику за бициклистички одмор у природи с искуством културне баштине подручја. Приликом резервације ове бициклистичке авантуре, део потрошње директно подржава очување природе у будућем УНЕСЦО-овом Резервату биосфере с 5 земаља Мура-Драва-Дунав.

ЛОКАЦИЈА (Подручје општине Апатин) – Бициклистичка рута Европски Амазон, Интеррег ДТП пројекат који повезује 15 пројектних партнера и 11 придружених партнера, развио је модел за одрживу мобилност и јединствени туристички производ у будућем UNESCO-овом Резервату биосфере с 5 земаља Мура-Драва-Дунав.

Са 1.250 км бициклистичких стаза које прате обе стране река, у 27 етапа кроз Аустрију, Словенију, Хрватску, Мађарску и Србију, Бициклистичка рута Европски Амазон, представља напредни водећи одрживи производ.

-Иако смо морали променити своје планове и одгодити отварање Бициклистичке руте Европски Амазон, наставили смо развијати свој одрживи бициклистички производ у сарадњи са туристичким организацијама, пружаоцима услуга, општинама, регијама и заштићеним подручјима како бисмо потакнули уравнотежен локални развој. Сви бициклисти који посете ово запањујуће лепо речно подручје, могу пронаћи наша одморишта, путоказе и осталу опрему за стазе, а они који их планирају посетити, могу у међувремену прочитати наш бициклистички водич Info & Guides – Amazon of Europe (aoebiketrail.com), који ће их сигурно надахнути за резервацију бициклистичког одмора у склопу Бициклистичке руте Европски Амазон, чим успоставимо наш Резервациони центар. Овог лета започињемо сезону тестирања, тако да смо сигурни да бициклисти могу имати сигурно и невероватно искуство, рекла је Уршка Долинар, менаџер водећег партнера пројекта Amazon of Europe Bike Trail.

“Amazon of Europe Bike Trail” нуди комплетну услугу за бициклисте у оквиру свог Центра за услуге и резервације, а у фокус ставља природу кроз програм валоризације „Бициклирај за природу“. Програм осигурава директно поновно улагање одређеног процента прихода у пројекте заштите природе у региону.

-Подручје будућег UNESCO-овог Резервата биосфере са пет држава Мура-Драва-Дунав простире се на милион хектара изузетних природних пејзажа и културне баштине, и жариште је биолошке разноликости и ретких природних станишта – плавних шума, шљунковитих и пешчаних спрудова и лукова. Како бисмо га сачували, развили смо програм “Бициклирај за природу” који помаже у финансирању пројеката заштите природе у региону, а сви бициклисти који одаберу Бициклистичку руту Европски Амазон, добијају прилику директно допринети заштити ове јединствене регије, рекла је Ања Крајник, заменик менаџера пројекта “Бициклистичка рута Европски Амазон”.

Бициклистичку руту Европски Амазон можете открити на интернет страници Home – Amazon of Europe (aoebiketrail.com), где можете пронаћи свеобухватне информације о рути, као и о авантурама и открићима јужне и северне руте.

Осим бициклиста, Бициклистичка рута Европски Амазон отворена је за све посетиоце и нуди спектакуларне природне крајолике и могућности за разне забавне активности што је чини изврсном дестинацијом за све љубитеље природе!

Amazon of Europe Bike чињенице:
• Дужина: више од 1.250 км
• Вожња бициклом кроз планирани први светски УНЕСЦО-ов Резерват биосфере са 5 земаља Мура-Драва-Дунав, простире се на готово милион хектара
• 2 руте: Северна Рута (550 км) и Јужна Рута (700 км)
• 3 реке: Мура, Драва и Дунав: најочуванији природни речни систем у Централној Европи
• 5 земаља: Аустрија, Словенија, Хрватска, Мађарска и Србија
• 27 етапа, 11 на Северној рути и 16 на Јужној рути
• Почетна тачка: Мурецк, Аустрија (у близини Граца)
• Завршна тачка: Мохацс, Мађарска (у близини Печуја)

За угодну бициклистичку авантуру, Amazon of Europe Bike има свој Центар за резервације и услуге, где клијенти могу резервисати свој бициклистички одмор са пуним пакетом. Пакети укључују:
• врхунски савети искусног и компетентног тима,
• јединствено индивидуално планирање и резервација путовања путем интернетског система резервација стаза,
• смештај у најбоље оцењеним локалним хотелима и ноћења са доручком,
• полупансион с нагласком на домаћу кухињу,
• услуге попут превоза пртљага, услуга превоза и повратка назад до почетне тачке,
• посета најзанимљивијим локалним атракцијама, искуствима и фестивалима,
• атрактивне и изненађујуће понуде стаза,
• сигурност пре свега: све понуде за путовање у складу су са ЕУ Директивом о пакетном путовању 90/314 / ЕЕЗ.

Контакт: Рената Куруц, координатор пројекта за Општину Апатин – Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Прекогранични УНЕСЦО-ов Резерват биосфере комбиноваће групу тринаест заштићених подручја дуж региона Мура-Драва-Дунав и заједнички ће управљати заједничким речним екосистемом на одржив начин, истовремено подстичући привредни раст и економски развој у региону.

Концепт Резервата биосфере дефинише око 300.000 хектара језгра и тампон зона (постојећа мрежа заштићених подручја) и око 700.000 хектара прелазних зона. Језгро језгра је еколошка окосница резервата.

ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОЈЕКТУ

„Amazon of Europe Bike Trail“ пројекат је суфинансиран кроз ЕУ ТРАНСНАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ ДУНАВ (ЕРДФ анд ИПА фундс). Започео је 1. јуна 2018. године и траје до 31. октобра 2021. године. Укупан буџет пројекта је 3,319,560.00 €, подељено између 15 равноправних партнера.

The post ОТКРИЈТЕ, ДОЖИВИТЕ И ВОЗИТЕ БИЦИКЛ КРОЗ ПРИРОДУ УЗ МУРУ, ДРАВУ И ДУНАВ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.