petak, 30 april 2021 07:54

Апатинске рукометашице, после дугогодишње паузе, поново у лиги млађих категорија Војводине

Протеклог викенда одигране су последње утакмице у оквиру лиге млађих категорија Војводине у рукомету. Апатин је након дугог низа година имао представнике. Девојчице Омладинског рукометног клуба Апатин су се такмичиле у две категорије, до 12 година и до 14 година. У обе категорије нису постигнути запажени резултати, али је итекако запажен напредак младих апатинских нада …

Апатинске рукометашице, после дугогодишње паузе, поново у лиги млађих категорија Војводине Read More »


Протеклог викенда одигране су последње утакмице у оквиру лиге млађих категорија Војводине у рукомету. Апатин је након дугог низа година имао представнике. Девојчице Омладинског рукометног клуба Апатин су се такмичиле у две категорије, до 12 година и до 14 година. У обе категорије нису постигнути запажени резултати, али је итекако запажен напредак младих апатинских нада рукомета. Поређења ради, Апатинке у првих пар кола нису успевале да постигну ни по један погодак. На крају, против екипе Бачког Брестоваца су постигле чак 11 голова. Укупно је одиграно 16 утакмица. Путовали су два пута у Аду, по једном у Kањижу, Бачку Паланку и Сивац. Били су у три наврата домаћини. Тренери екипе Никола Орељ и Милка Шашић су задовољни постигнутим.

– Поновила бих да смо школу рукомета покренули у новембру прошле године. Цео децембар и половину јануара нисмо тренирали због поштовања мера услед корона вируса. Дуго смо размишљали и на крају донели заједничку одлуку да пријавимо екипу до 12 година, до 14 година и до 16 година. Знали смо да је то мач са две оштрице јер су девојчице фактички тек на почетку, да се може десити да изгубимо са великом разликом, да током целе утакмице не дамо гол, да ће то психички на њих можда лоше деловати, али смо исто тако знали да ће то за њих бити велико искуство и да ће током играња лиге и саме видети помак ка бољој игри. Знали смо шта нас чека и потрудили смо се да им представимо лигу као нешто најбоље по њих јер након сваке утакмице постајемо искуснији и паметнији. На терен преносимо оно што радимо на тренингу. Kод девојчица до 16 година се пријавило само 3 екипе па из тог разлога лига за њих није ни формирана, напомиње Милка Шашић.

– Сећам се прве утакмице са девојчицама до 14 година, каже Никола и додаје:

– Играли смо у Сивцу. Пуно техничких грешака, испадања лопте, кораци, дупле, бацање лопте противнику у руке. Ни саме нису знале шта их је снашло, што је у том тренутку уствари и било нормално јер им је то прва првенствена утакмица. На нама је било да им објаснимо, да причамо са њима, да им не допустимо да се због тога осећају лоше. Из свих тих грешака смо извлачили поуку и на тренинзима се још више увежбавали. Из утакмице у утакмицу се видео напредак. Тренери других екипа су прилазили и поздрављали рад и коментарисали напредак екипе. Видите ви то и сами, али нам је много драго чути позитивне коментаре колега из других екипа. 

– Знамо да смо на правом путу и наставићемо да радимо још боље и још јаче. На јесен планирамо да поново пријавимо сва три узраста за такмичење лига млађих категорија. Морам овим путем да се захвалим родитељима деце на разумевању и на свој подршци јер без њих ово све не би било могуће. Тренутно бројимо преко 70 деце узраста од 6 до 16 година. На сваком тренингу се појави бар један нови члан. Драго нам је што деца долазе, драго нам је што нам родитељи верују, то нам заиста много значи. Надамо се ускоро неким новим терминима јер је заиста тешко радити са толико великим бројем деце на пола хале, каже Шашић.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.