sreda, 07 april 2021 06:42

Preko 3000 revakcinisanih, od sledeće nedelje kreće masovna imunizacija

Kao i prethodnih nedelja, iz Doma zdravlja Apatin i ovog utorka smo dobili informacije o tome kako teče borba sa virusom koji je pre nešto više od godinu dana zahvatio kako ceo svet, tako i Srbiju.

Broj građana koji se u prethodnih nedelju dana javljao na pregled se na dnevnom nivou kretao od 20 do 25, od kojih je pozitivan nalaz na virus Kovid 19 imalo njih 10 do 15. Trenutno u našoj opštini imamo 195 aktivnih pozitivnih na Kovid 19, što je za 20 više u odnosu na prethodnu nedelju, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić

Vraćanje u stanje kakvog se sećamo pre pandemije se neće dogoditi dok se ne stekne potpuna imunizacija na virus. Najkraći put do tog cilja je imunizacija građana. Opština Apatin ima trenutno 3198 revakcinisana građana, a u toku su prijave za masovnu imunizaciju koja od sledeće nedelje treba da krene i po selima apatinske opštine.

Trenutno su u toku prijave u svim mesnim zajednicama po selima, a Apatinci mogu da se prijave u Domu zdravlja, kod izabranog lekara ili u opštinskoj upravi. Želja nam je da izađemo u susret svim meštanima apatinskih sela koji iz bilo kog razloga do sada nisu bili u mogućnosti ili da se prijave za vakcinaciju ili da dođu do Apatina. Po prikupljanju prijava, saopštićemo vreme i mesto gde će se vršiti vakcinacija kineskom vakcinom Sinofarm, poručila je Branka Bajić

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.