četvrtak, 18 februar 2021 05:57

U pokrajinskoj vladi potpisan ugovor za realizaciju puta Kupusina – Bački Monoštor

Na osnovu konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji je polovinom januara raspisala uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, opštini Apatin je odobrena realizacija projekta rekonstrukcije opštinskog puta od Kupusine ka Bačkom Monoštoru na teritoriji opštine Apatin u dve faze.

Tim povodom u zgradi Pokrajinske Vlade u Novom Sadu, upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima opština i gradova koji su učestvovali na konkursu. Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ugovor o opredeljenim sredstvima za realizaciju projekta puta Kupusina - Bački Monoštor uručio je predsednici opštine Apatin Dubravki Korać.

U prvoj fazi, za realizaciju u ovoj godini, odobrena su sredstva u visini od 98.046.819,95 dinara, dok je približno ista količina srestava predviđena u 2022. godini, a opština Apatin će u projektu učestvovati sa 10%. Saobraćajnica će biti od velikog značaja za građane naše opštine jer skraćuje put do graničnog prelaza Bački Breg, a takođe povezuje Apatin i sa brzim putem od Sombora do Kikinde, čija gradnja počinje već krajem godine, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Predsednica opštine Apatin izrazila je zahvalnost pokrajinskoj Vladi, a posebno direktoru Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljku Kovačeviću koji je prepoznao značaj realizacije ove investicije.
Ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu su izuzetno vredna za budućnost, ali i velika opterećenja za budžete manjih opština kakva je Apatin. Zato nam je jako važno da se i u vremenima koja dolaze nastavi sa realizacijom sličnih projekata, zaključila je Dubravka Korać

Slobodno vreme

Lifestyle

Sajamski popusti kod većine domaćih turističkih agencija traju još dan, dva, a grčka letovališta su na startu najtraženi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.