sreda, 17 februar 2021 07:21

Kompanija "Xella Srbija" kupila apatinski "Rapid"

Kompanija „Xella Srbija“ iz Vreoca preuzela je 70 procenata, odnosno više od 228 hiljada akcija, apatinskog „Rapida“ plaćajući svaku od deonica 341 dinar, objavljeno je na Beogradskoj berzi.

Ponuda za preuzimanje bila je data za 100 odsto akcija, a smatra se uspešnom, jer je više od 50 procenata akcija promenilo vlasnika.

„Xella Srbija“, nekadašnja Kolubara-Gasbeton radi u okviru nemačke "Ksela Grupe", a poznata je po proizvodnji materijala „YTONG“.

"Rapid" je ciglarska kompanija poznata po proizvodnji fasadne silikatne opeke.

Do sada je više od 95 procenata akcija apatinske kompanije bilo u vlasništvu fizičkih lica a najveći od njihovih paketa nisu prelazili jedan posto ukupne emisije akcija.

izvor: Dnevnik

Slobodno vreme

Lifestyle

Horor filmovi su žanr koji ne prija svakome, ali ukoliko ste otvoreni za preporuke, možete pronaći puno zanimljivih ostv...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.