nedelja, 30 jun 2024 08:02

Kinezi otvaraju fabriku u Apatinu, zaposliće 150 ljudi i investirati 50 miliona evra

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać danas je sa direktorom firme Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. Jiang Ningom potpisala Memorandum o razumevanju kako bi se definisali principi i okviri saradnje između naše opštine i kineskog investitora u vezi izgradnje fabrike. Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming.

Kineska kompanija namerava da otvori fabriku u Apatinu koja će koristiti tehnologije štancanja, zavarivanja, montaže, livenja pod pritiskom i digitalnog upravljanja u cilju proizvodnje auto delova, poput rotora, statora itd.

Investitor namerava da uloži okvirno 50 miliona evra u periodu od 2024. do 2028. godine u izgradnju, opremanje i operacije fabrike, te da zaposli 150 radnika u prvoj fazi i uspostavi namenski program edukacije za zaposlene.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.