utorak, 18 jun 2024 04:05

Dejan Milović sveukupni pobednik Međunarodnog festivala rakije u Apatinu

U Apatinu je proteklog vikenda održan četvrti Međunarodni festival rakije »Gornje Podunavlje«, koji je privukao veliki broj proizvođača ali i ljubitelja ovog tradicionalnog pića iz različitih krajeva sveta. Festival je bio prilika da se predstavi čak 365 proizvođača rakije, koji su na ocenjivanje doneli više od 900 uzoraka.

Tokom manifestacije, koja se održavala u glavnoj ulici, posetioci su imali priliku da degustiraju raznovrsne vrste rakija, od kojih su mnoge osvojile priznanja u 25 kategorija.

Među dobitnicima su se istakla imena kao što su Nikola Majstorović, Magdalena Lekar, Slaven Čović, Nikola Draganić, Goran Jaraković, Dragan Vlatković, Perica Munćan i mnogi drugi, čija su rakije vrhunskim ocenama obeležile ovogodišnji festival. Nagrade su uključivale diplome, medalje, pehare i razne poklone sponzora festivala, poput staklenih balona i posebno dizajniranih flaša rakije.

Posebno mesto na festivalu zauzeli su i strani izlagači, među kojima su se istakli Dimitar Frangov i Panče Arsovski, čija su imena takođe bila u vrhu sa odličnim ocenama za svoje rakije.

Svečano proglašenje pobednika uključivalo je i dodelu nagrade “ajkula” za najviše ocenjen uzorak, koja je otišla u ruke Josipa Dulića za rakiju “dunja bezbojna” sa ocenom 19,06. Sveukupni pobednik festivala bio je Dejan Milović iz Gornje Trepče, čija je rakija od “šljive ranke” iz 2008. godine ocenjena sa 19,1 bodom.

Festival rakije »Gornje Podunavlje« nastavlja da raste i privlači sve više učesnika i posetilaca iz godine u godinu, ističući se kao značajan događaj za promociju Apatina, tradicionalnih domaćih proizvoda i kulturne baštine “Gornjeg podunavlja”.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.