Počela sa radom kamera za kontrolu saobraćaja u Apatinu Foto: Ilustracija
četvrtak, 06 jun 2024 04:58

Počela sa radom kamera za kontrolu saobraćaja u Apatinu

Prva automatska kamera i radar za merenje brzine u Apatinu od 6. juna kreće sa radom! Kako radio Dunav saznaje, nakon probnog rada koji je trajao više od pola godine, kamera na samom ulasku u Apatin iz pravca Sombora, sutra prolazi tehnički prijem i prelazi u funkcionalni rad.

Kako je rečeno, kamera će prvenstveno beležiti nedozvoljenu brzinu kretanja kao i to da li je vozilo registrovano.

Prekršaji za prekoračenja brzine će biti automatski obrađivani, a na kućnu adresu vlasniku vozila stizaće poziv za izjašnjavanje. Na fotografijama će biti poznato vreme prekršaja i ko je upravljao vozilom. Radar će pratiti prolazak vozila u oba pravca.

Na ovoj deonici dozvoljena brzina kretanja je 50 kilometara na čas, a u zavisnosti od prekoračenja brzine, novčane kazne se kreću od 3.000 do 10.000 dinara. Za drastično prekoračenje brzine, neodgovorni vozači pravdu će tražiti kod sudije za prekršaje.

Da će kamera imati “posla” govori podatak iz kontrolnog rada koji je sproveden u poslednjih 24 časa, kada je zabeleženo 600 slučajeva prekoračenja brzine na ovoj deonici.
Pored ove kamere, u planu je postavljanje još jedne, na kružnom toku kod Banje Junaković koja koja će pratiti saobraćaj između Svilojeva i Apatina.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.