četvrtak, 09 maj 2024 05:42

Nastupom Jovana Perišića počinju “Majske svečanosti” u Prigrevici

U Prigrevici počinju “Majske svečanosti”, tradicionalna četvorodnevna kulturno-sportska manifestacija kojom se obeležavaju četiri važna datuma za ovo selo: Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Dan kolonizacije sela, Dan “Spomen biblioteke” i Dan Mesne zajednice Prigrevica. Prigrevčani i njihovi gosti će moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Manifestaciju će sutra od 20 časova otvoriti “Veče narodne muzike” u okviru kojeg će na bini u centru Prigrevice nastupiti bend “Mali mrav”, a nakon toga od 22 sata će biti održan koncert folk zvezde Jovana Perišića.

Drugog dana manifestacije, 10. maja dešavanja će početi u 17 časova, uličnim trkama u okviru kojih će se takmičiti učenici prigrevačke Osnovne škole. Sat vremena kasnije u sportskoj hali će početi prijateljska rukometna utakmica mlađih kategorija, a u isto vreme u “Spomen biblioteci” će biti održano književno veče sa Vladom Arsićem na kojem će biti predstavljen roman “14:14”. Program na bini u centru Prigrevice će startovati u 21 sat, nastupom grupe “Trilodži”.

U subotu, 11. maja od 16 časova u prigrevačkoj Spomen biblioteci će početi program za decu, koji će sat vremena kasnije biti nastavljen u centru sela. Na binu će prvo izaći deca iz prigrevačkog vrtića, zatim će za najmlađe biti izvedena predstava a potom će uslediti i nastup članova KUD-a “Prigrevica”. Subotnji program će svojim nastupom od 21 sat zatvoriti “Bravo bend”.

Poslednjeg dana “Majskih svečanosti”, 12. maja od 11 časova će na “Trgu heroja” biti položeni venci na spomen obeležja, a pola sata kasnije uslediće Svečana akademija u prigrevačkom Domu kulture.

Ličko i Banijsko udruženje iz Prigrevice će tokom “Majskih svečanosti” u centru sela organizovati “Etno sajam”. Zavičajni muzej u Domu kulture za posetioce će biti otvoren 9. 10. i 11. maja od 17 do 20 časova i 12. maja od 10 do 14 časova, a prostorije Udruženja Ličana biće otvorene 10. maja i 11. maja od 10 do 20 časova.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.