subota, 20 april 2024 05:47

Besplatni preventevni pregledi u nedelju u Domu zdravlja u Apatinu

U oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, uključujući i Apatin u nedelju, 21. aprila 2024. godine, od 08:00 do 16:00 časova, održaće se besplatni preventivni pregledi. Ovi pregledi su deo akcije za prevenciju faktora rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma, a građani će imati priliku da urade sledeće preglede:

Merenje krvnog pritiska
Merenje pulsa
EKG
BMI (indeks telesne mase)
Glikemija (merenje nivoa šećera u krvi)
Urea (merenje nivoa uree u krvi)
Kreatinin (merenje nivoa kreatinina u krvi)
Jačina glomerulske filtracije (EGFR-izračunavanje)

Za ove preglede nije potrebno zakazivanje, a sve usluge su potpuno besplatne.

Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, te apelujem još jednom na sve naše sugrađane da iskoriste ovu priliku i dođu da se pregledaju”, poručila je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.