subota, 23 mart 2024 06:24

Besplatni preventivni pregledi i ove nedelje u Domu zdravlja Apatin

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24. marta od 8 do 16 časova u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled kao i do sada nije potrebno zakazivanje, već građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove u pomenutom vremenskom periodu.

“U službi za ginekologiju, za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, dok muškarci stariji od 49 godina, PSA test kojim se otkriva tumor prostate mogu da urade u laboratoriji. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, te apelujem još jednom na sve naše sugrađane da iskoriste ovu priliku i dođu da se pregledaju”, poručila je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.