subota, 02 mart 2024 07:17

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u apatinskom Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, među kojima je Apatin, biće organizovani besplatni preventivni pregledi.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove u periodu od 8 do 16 časova. Ovog vikenda planirani su preventivni pregledi štitaste žlezde, i to ultrazvučni pregled, kao i određivanje nivoa hormona štitaste žlezde (TSH).

“Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde, a svi koji žele da se pregledaju u Domu zdravlja Apatin, ultrazvuk mogu da urade na prvom spratu u kabinetu za ultrazvuk, dok će se nalazi za hormon TSH raditi u laboratoriji. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, te pozivam naše sugrađane da dođu u nedelju 03. marta apatinski Dom zdravlja i urade preglede”, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.