nedelja, 25 februar 2024 05:04

Atletičari Apatina treću godinu zaredom na Kupu Evropskih šampiona u krosu

Portugalski grad Albufera (Faro), narednog vikenda od 23. do 25. februara 2024. godine, ugostiće najbolje evropske atletske klubove iz 30 evropskih zemalja koji će nastupili na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu Evropskih šampiona u krosu.

Republiku Srbiju, Srpski atletski Savez i Opštinu Apatin na Kupu Evropskih šampiona u krosu treću godinu za godinu predstavljaće muška seniorska ekipa Atletskog kluba Apatin, koja će nastupiti bez pojačanja i u sastavu koja je osvojila titulu ekipnog prvaka Srbije u krosu 2023. godine, Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Dušan Krstić, Miroslav Pešić i Aleksandar Stajić.

Takmičarski dan je nedelja 25. februar 2024. godine.

Muška seniorska trka po planu je da startuje u 11.55 časova i pred takmičarima će se naći 9 kilometara i 280 metara (5 krugova po 1860 metara). Na startu je predviđeno da se pojavi 29 klubova iz 18 država. Ekipe su sačinjene od četiri člana, dok se za ekipni plasman boduju tri najbolje plasirana.

„Ponosan sam na činjenicu da ekipa Apatin treću godinu za redom predstavlja Opštinu Apatin, Srpski atletski Savez i Republiku Srbiju na ovom najjačem evropskom klupskom takmičenju, na koje smo se plasirali osvajanjem šampionske titule prvaka Srbije na Prvenstvu Srbije u krosu koje je održano u oktobru 2023. godine u Surčinu ističe Goran Čegar, predsednik AK Apatin.

Kup evropskih šampiona je jedno od najstarijih takmičenja iz kalendara Evropske atletske federacije, u muškoj seniorskoj konkurenciji i ovo će biti 59. izdanje.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.