utorak, 14 novembar 2023 07:07

U subotu 18.novembra treća Kobasicijada u Kupusini

Posle prvobitnog otkazivanja, treća “Kobasicijada” u Kupusini će biti održana u subotu, 18. novembra 2023. godine, a celodnevni program koji će se odvijati na fudbalskom terenu u ovom selu počinje od devet časova.

Dolazak takmičara se očekuje između devet i deset časova, a podela mesa koje je za prijavlјene ekipe obezbedio organizator će početi u deset sati. Nakon toga kreće pripremanje kobasica, a kao i prošle godine, učesnici sami donose začine, creva u koja će puniti kobasice i aparaturu za pripremanje. Žiri će ocenjivati ukus i miris, kao i aranžiranje posluženog jela. Proglašenje pobednika će biti organizovano između 16 i 17 časova, a za tri prvoplasirane ekipe su obezbeđene nagrade u vidu pehara i medalјa.

Kupusinska kobasicijada će ove godine pored takmičarskog imati i edukativni karakter. Biće održana izložba radova iz domaće radinosti i starih zanata, a posetioci će biti u prilici da nauče više o starim zanatima. Obezbeđeni su i šatori sa grejanjem, gde će gosti moći da konzumiraju kuplјenu hranu i piće, a zabavlјaće ih živa muzika.

Kobasicijadu u Kupusini i ove godine su finansijski podržali Ministarstvo za brigu o selu, Mesna zajednica Kupusina i Opština Apatin.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.