četvrtak, 09 novembar 2023 06:15

Apatin: Predavanje na temu HPV virusa i imunizacije za roditelje đaka

S obzirom da se Srbija i dalje nalazi u grupi zemalja sa visokim stopama obolevanja i umiranja od raka grlića materice u Evropi, započeta je vakcinacija devojčica i dečaka uzrasta od 9 do 19 godina preporučenom HPV vakcinom u domovima zdravlja o trošku države.

Istovremeno je pokrenuta javnozdravstvena kampanja „Zajedno protiv raka grlića materice – HPV NE” uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, u okviru koje je planirana realizacija zdravstvenopromotivnih aktivnosti, pre svega edukacije roditelja i staratelja o značaju, efikasnosti i bezbednosti HPV vakcine u osnovnim i srednjim školama.

„S tim u vezi, pozivamo sve roditelje naših učenika, da u sredu 15.11. 2023. godine u višenamenskoj sali u 17 časova prisustvuju predavanju koje će o HPV virusu i imunizaciji održati dr Tatjana Ugarković Trišić i dr Emanuela Ćopić Ceranić“, apelovala je direktorica OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin Jasna Pavićević.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.