četvrtak, 19 oktobar 2023 08:23

Za primer: Radnici Lukoila pronašli novčanik pun novca i vratili ga vlasnici

Dijana Perić i Vladimir Lerman, radnici na benzinskoj pumpi „Lukiol“ u Apatinu svetli su primeri da se poštenje i čast u našem društvu nisu potpuno izgubili. NJih dvoje su, radeći zajedno u smeni, pre nekoliko dana pronašli novčanik pun novca i, nakon zanimljive potrage za vlasnicom, uspeli da joj ga uredno vrate.

Sve se zbilo pre desetak dana, u popodnevnoj smeni, u kojoj je radilo ovo dvoje mladih ljudi.

-Iz džipa beogradskih tablica izašao je stariji muškarac i mlađa žena, ispostavilo se, njegova ćerka. Dok je ona bila u toaletu, on se raspitivao za put do groblja jer su krenuli na jednu sahranu. Objasnili smo mu i otišli su. Kolega je, par trenutaka kasnije, u toaletu primetio novčanik. Izneo ga je i kad smo pogledali šta ima u njemu, imali smo šta da vidimo – osim dokumenata i kartica, u njemu je bila veća količina novca i u dinarima i u evrima. Nismo brojali, ali nam je vlasnica kasnije rekla da je bilo preko 100.000 dinara, objašnjava Dijana.

U novčaniku su pronašli i pasoš i o svemu odmah obavestili policiju. Pošto su naveli da je vlasnica otišla na sahranu, iz policije su pozvali cvećaru pored groblja i kad su objasnili o čemu se radi, radnica cvećare, Rada, se odmah uključila u potragu.

-Rada je na parkingu pronašla pomenuti džip, strpljivo sačekala da prođe sahrana i da se vlasnik džipa i njegova ćerka pojave. Upitala je ženu gde joj je novčanik, na šta je ova opušteno odgovorila da je u kolima. Rada joj je, uz osmeh, rekla da ne bude tako sigurna, te da ipak svrate na benzinsku pumpu, nadovezuje se Vladimir na priču svoje koleginice.

Za par minuta, Beograđani su ponovo bili na pumpi.

-Kad smo joj pružili novčanik, žena je bila u šoku. Objasnila nam je da je novac spremila za ratu kredita i da ne zna šta bi da joj novčanik nije pronađen i vraćen. Zahvalila nam je, počastila nas i rekla da je srećna što „još postoje ovakvi ljudi“, uz osmeh kaže Dijana, dodajući da joj nikada ne bi palo na pamet da uzme tuđi novac, te da je ovo što su kolega i ona uradili nešto što bi trebalo da bude normalno.

I nešto, dodaćemo, što u današnje vreme i nije baš česta pojava. Tim je Dijanin i Vladimirov gest još vredniji pažnje i zaslužuje iskrene pohvale.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.