subota, 14 oktobar 2023 07:01

Prijavljen slučaj velikog kašlja u Apatinu! Dom zdravlja uputio APEL RODITELjIMA nevakcinisane dece

Pre nekoliko dana u Apatinu pojavio se Pertusis (veliki kašalj) kod odojčeta od 4 meseca. S tim u vezi, apatinski Dom zdravlja obaveštava roditelje nevakcinisane dece ili nepotpuno vakcinisane Pentaksim vakcinom da se što pre jave u dečiji dispanzer.

“Naročito su ugrožena odojčad u prvih 12 meseci života, a takođe i sva ostala nevakcinisana ili nepotpuno vakcinisana deca do 4 godine starosti, kao i deca koja na upisu u 1. razred osnovne škole nisu dobila planiranu revakcinu Tetraksim”, stoji u saopštenju.

Kako navode, radi se o infektivnoj bolesti čija se pojava i širenje mogu sprečiti ili bar ublažiti imunizacijom.

Izvor: Radio Apatin

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.