subota, 14 oktobar 2023 06:54

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u apatinskom Domu zdravlja

Fokus zdravstvene zaštite je stavljen na prevenciju, pa će s tim u vezi u nedelju 15. oktobra od 8 do 16 časova u oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije biti organizovani preventivni pregledi.

Dom zdravlja Apatin se priključio ovoj akciji i za pregled nije potrebno zakazivanje, već građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.

Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke, na odelenju ginekologije u DZ Apatin, a za muškarce starije od 49 godina PSA test. Test će se raditi u laboratoriji u Domu zdravlja Apatin. Ovim testom se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

„Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti. Apelujemo na sve građane da iskoriste ovu akciju i dođu u nedelju na preventivni pregled“, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.