subota, 14 oktobar 2023 06:54

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u apatinskom Domu zdravlja

Fokus zdravstvene zaštite je stavljen na prevenciju, pa će s tim u vezi u nedelju 15. oktobra od 8 do 16 časova u oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije biti organizovani preventivni pregledi.

Dom zdravlja Apatin se priključio ovoj akciji i za pregled nije potrebno zakazivanje, već građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.

Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke, na odelenju ginekologije u DZ Apatin, a za muškarce starije od 49 godina PSA test. Test će se raditi u laboratoriji u Domu zdravlja Apatin. Ovim testom se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

„Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti. Apelujemo na sve građane da iskoriste ovu akciju i dođu u nedelju na preventivni pregled“, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Slobodno vreme

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.